LiquiHorse voeren is besparen op voerkosten paard Gea van Bergen uit Westerbroek heeft tien paarden op stal. De verzorging doet ze samen met haar dochter, Bit Talent van het Jaar 2013, Daniëlle van Bergen. Het talent brengt zes paarden dressuurmatig uit in wedstrijden in de klasses Z en L dressuur.

"De paarden hebben nu zin om aan het werk te gaan"

 "Voer vind ik een van de belangrijkste punten, het is de brandstof voor het paard. De dagelijkse basis voor onze paarden bestaat uit kwalitatief goed ruwvoer, de dagelijks benodigde vloeibare mineralen en vitaminen van LiquiHorse en muesli", vertelt Gea, die lang heeft gezocht naar een rantsoen waar zeer weinig suikers in zitten. "Paarden zijn gevoelig voor suikers! Eén van de paarden werd er dik van, was vervelend en ging vooral in energie terug. Zijn conditie ging achteruit en hij hield het met minder brok en muesli niet vol om twee goede proeven te lopen." Vorig jaar winter begon ze met het anders indelen van het rantsoen waarbij de basis elf kilo ruwvoer is en dagelijks 60 ml vloeibare mineralen en vitaminen van LiquiHorse over het ruwvoer of de muesli. "Bij de switch van voer en LiquiHorse merkte Daniëlle meteen al verschil. De paarden werden niet gekker door het voer, maar juist energieker op een positieve manier. Ze hebben nu zin om aan het werk te gaan!"

Individueel voeren van de paarden 

"Niet elk paard kun je hetzelfde geven en daarom ben ik erg blij met de productrange van LiquiHorse en het bijbehorende advies", vervolgt Gea. "Elk paard krijgt een andere samenstelling vloeibare mineralen en vitaminen omdat er keuze is uit zeven LiquiHorse producten. Het paard waarvoor ik de zoektocht naar een goed rantsoen startte, krijgt nu LiquiHorse Sport." In LiquiHorse Sport zit carnitine, dat een belangrijke rol speelt in de energiestofwisseling en het tegengaan van spierverzuring. Daarnaast extra magnesium voor ontspanning van de spieren en voor beter herstel van de spieren. "Het paard houdt nu met gemak twee proeven vol en zit goed in zijn vel", vertelt Gea enthousiast. "Daarnaast krijgen de twee fokmerries LiquiHorse Fok voor aanvulling van zink, koper en selenium. De twee enters krijgen LiquiHorse Opfok voor de juiste verhouding tussen calcium, fosfor en magnesium. De andere vijf paarden lopen volop in de sport, zij krijgen LiquiHorse Sport, LiquiHorse Relax of LiquiHorse Basis."

LiquiHorse voeren is besparen op voerkosten per paard 

Gea en Daniëlle voeren het ruwvoer, LiquiHorse en muesli nu een jaar lang. Gea: "Ik merk duidelijk verschil bij de paarden, maar ook in de portemonnee. We hebben uitgerekend dat de paarden 3,33 euro per dag kosten. Dit was voorheen 4,35 euro, dus we zijn elke dag een euro per paard goedkoper uit!"

Wilt u meer informatie over de producten van LiquiHorse? Zou u graag advies willen inwinnen welk product geschikt is voor uw paarden en aansluit bij het rantsoen? Bel gerust naar 050-4061254 of stuur uw vraag en informatie via het contactformulier.

De LiquiHorse producten zijn online te bestellen in onze webshop.

    25-04-2016 10:28     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.