Dressuur Wil je meer in harmonie met je paard rijden? Ben je dagelijks op zoek naar ontspanning in de training met je paard?
Lees dan hieronder wat dressuur inhoudt, en hoe je kunt werken aan controle, harmonie en ontspanning.

Wat is dressuur?

De internationale sportbond FEI verwoordt het doel van de dressuur als volgt: “de ontwikkeling van het paard tot een happy athlete door een harmonieuze en systematische opleiding. Daarbij worden de natuurlijke eigenschappen verder ontwikkeld. Het paard wordt daarbij levendig, gehoorzaam, soepel en los in zijn bewegingen gemaakt, waarbij een volmaakte harmonie met de ruiter to stand komt.”
Veel trainers gebruiken hiervoor het ‘scala van de africhting’. Dit bestaat uit de volgende onderdelen: takt, ontspanning, aanleuning, impuls, rechtgerichtheid en verzameling.

Spanning

In de lagere dressuurklassen spelen vooral de eerste drie punten een grote rol. Ontspanning is hiervan een punt waar je soms voor jouw gevoel als ruiter weinig over te zeggen hebt. Toch is dat niet helemaal waar. Het paard voelt bijvoorbeeld jouw spanning, maar kan ook teveel spierspanning hebben. Ook spierpijn en verzuring zorgen ervoor dat het paard moeilijker kan ontspannen. Zo kan je paard vaker of overdreven schrikken, stijver bewegen of zelfs in verzet komen.

Magnesium en ontspanning

Bij paarden die deze vormen van spanning hebben kan het voeren van extra magnesium in combinatie met vitamine B zinvol zijn. Een van de functies van magnesium in het lichaam is namelijk het ontspannen van de spieren. Vitamine B zorgt onder ander voor het beschikbaar maken van energie voor het paard ,speelt een rol in de eiwit- en vetstofwisseling en werkt positief samen met magnesium. LiquiHorse Relax is een volledig vitamine- en mineralensupplement met extra magnesium, vitamine B en vitamine E. Omdat LiquiHorse Relax al in opgeloste vorm en de juiste verhouding wordt aangeboden helpt het bij het ontspannen van je paard.

Ervaring dressuur amazone Silke Kamphuis

Dressuuramazone Silke Kamphuis: “Enique krijgt dagelijks LiquiHorse Relax. Sinds ze dat krijgt merk ik dat mijn hulpen beter doorkomen en ze veel meer op mij gericht is. Hoewel ze pas vijf jaar is had ze afgelopen week op het NK dressuur in Ermelo geen last van spanning. Ze liep zo langs de tribunes en de bloembakken! Ook merk ik nooit dat ze verzuurd of spierpijn heeft.”
Wilt u net als Silke Kamphuis een ontspannen dressuurpaard? Bestel dan hier direct online LiquiHorse Relax. 

Klik hier voor het vrijblijvend aanvragen van advies en al je vragen over voeding van jouw dressuurpaard.
 
 

    02-05-2016 16:45     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.