Heeft je paard vlak achter de ribben ingevallen flanken of is het heupbeen goed te zien? Dan bestaat de kans dat je paard te mager is of dat het meer spierweefsel zou moeten ontwikkelen.

Het vermageren van paarden kan meerdere redenen hebben. In dit artikel worden een aantal tips gegeven om uw paard te voeren op basis van energie, eiwit, mineralen en vitaminen. Het spierweefsel zal zich met name door training moeten ontwikkelen. Daarom zal er meer ingegaan worden op voeding en verzorging van je vermagerde paard.

Kwalitatief goed ruwvoer

De reden van het mager worden van het paard heeft vaak te maken met voeding, gebit of het verteringsstelsel. Op het gebied van voeding is het advies om onbeperkt kwalitatief goed ruwvoer te verstrekken. Een paard of pony heeft tenminste 2% van het lichaamsgewicht nodig aan ruwvoer. Dit betekent dat een paard van 600kg per dag 15 kg ruwvoer (12 kg Droge Stof aan ruwvoer) gevoerd moet krijgen. Het liefst in meerdere porties per dag. Ruwvoeronderzoek is zeer aan te raden omdat je dan ook weet wat je voert aan energie, eiwit en wat het droge stof percentage is.

Lees hier welke 5 stappen jij kunt ondernemen om  de kans op een mineralen- en vitaminentekort bij je paard of pony te verkleinen of zelfs uit te sluiten!

LiquiHorse zorgt voor betere benutting ruwvoer

Om het voer goed te laten verteren zijn er voldoende mineralen en vitaminen nodig. De dagelijkse behoefte van een paard voer je door tenminste  60 ml LiquiHorse te verstrekken per dag. De vloeibare mineralen en vitaminen kun  je verstrekken over het ruwvoer. Voer kwalitatief goed ruwvoer in combinatie met de dagelijkse benodigde hoeveelheid LiquiHorse. Hiermee wordt het ruwvoer beter verteerd en haalt het paard meer energie en eiwit uit het ruwvoer.

Gebit paard brengt motor op gang

Het gebit van een paard is belangrijk bij de opname van het voer. Daarom wordt er geadviseerd minstens 1 keer per jaar het gebit van je paard te laten controleren. Door problemen met het gebit kan het voer niet worden opgenomen of wordt het slecht gekauwd. Dit laatste kan verstopping als resultaat hebben.

Vraag advies bij dierenarts

Daarnaast kan het ook zijn dat je paard een worminfectie heeft. Vraag eventueel een dierenarts voor advies, daar kun je ook een wormenkuur kopen.
Kortom kwalitatief goede ruwvoer is de basis van het rantsoen. Verstrek dagelijks LiquiHorse Basis voor een goede benutting van energie en eiwit uit het ruwvoer. Bestel LiquiHorse Basis simpel en snel via de webshop. 

Mocht je vrijblijvend en gratis advies willen zodat je voert op basis van energie, eiwit, mineralen en vitaminen? Neem dan contact met ons op via 050 406 1254 of direct per contactformulier.

    25-04-2016 10:33     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.