De afgelopen jaren wordt er steeds meer gediscussieerd over het (bij)voeren van magnesium aan paarden. De meningen van specialisten zijn erg verdeeld hierover. Wat wel duidelijk is, is dat een magnesiumtekort slecht is voor uw paard.

Heeft uw paard veel spanning tijdens het rijden? Presteert uw sensibele paard door stress op wedstrijden minder goed dan thuis? Heeft uw paard snel last van spierpijn en stijve spieren? 
Dan is de kans groot dat hij een magnesiumtekort heeft.

Werking magnesium

Magnesium heeft meerdere functies in het lichaam. Een hele belangrijke functie is het ontspannen van de spieren. Ook speelt Magnesium een belangrijke rol in de energiehuishouding en maakt het deel uit van de botten. Het werkt hiervoor nauw samen met Calcium en Fosfor.

Opname van magnesium

Paarden nemen Magnesium op uit hun voeding. Vaak is er in zowel ruw- als krachtvoer te weinig Magnesium aanwezig. Bovendien zit er meestal veel Calcium in, waardoor de verhouding Calcium-Magnesium verstoord wordt. Dit overschot aan calcium remt de opname van Magnesium. Zo ontstaat een tekort.

Magnesiumtekort

Bij een tekort aan Magnesium zal er in eerste instantie Magnesium aan de spieren worden onttrokken. Bij een langdurig tekort kan er Magnesium uit de botten worden vrijgemaakt. Dit vermindert de botkwaliteit!
Symptomen van een magnesiumtekort zijn:
  • Gespannen spieren
  • Stress en spanning
  • Sneller spierpijn en spierverzuring
  • Langzamer herstel na inspanning
  • Spiertrillingen
Een magnesiumtekort kan door middel van bloed- of urineonderzoek worden aangetoond. Maar let op; onze ervaring is dat ook bij gespannen paarden waar geen tekort is aangetoond extra Magnesium bijvoeren zinvol kan zijn. 
Denkt u dat dit bij uw paard ook het geval is? Vraag hier direct vrijblijvend advies aan. 

Magnesium bijvoeren

Zorg voor dagelijks voldoende magnesium in het rantsoen van uw paard. LiquiHorse Relax is een volledig mineralen- en vitaminesupplement waar extra magnesium aan is toegevoegd. Het is speciaal ontwikkeld voor sensibele, gestreste en gespannen paarden. LiquiHorse Relax is vloeibaar, waardoor het gemakkelijker door het lichaam wordt opgenomen dan in vaste vorm. Het is eenvoudig dagelijks te verstekken over het ruw- of krachtvoer. Geef met name een gespannen paard veel ruwvoer en probeer het krachtvoer zo ver mogelijk af te bouwen. En voer naast het ruwvoer iedere dag LiquiHorse Relax.

Bekijk hier meer productinformatie of bestel LiquiHorse Relax direct online

Heeft u vragen? Stel ze direct via het online formulier of bel 050 206 1254.  
 
 
    02-05-2016 16:17