Mineralen en vitaminen voor paarden

Een mineralentekort bij jouw paard kan negatieve gevolgen voor zijn gezondheid en prestaties hebben. en paard heeft dagelijks, net als de mens, mineralen en vitaminen nodig.Hoe kun je een mineralen en vitaminen tekort bij je paard voorkomen?

Twijfel je eraan of jouw paard wel voldoende mineralen en vitaminen binnenkrijgt? Vallen de prestaties van jouw paard tegen? Is er met bloedonderzoek een tekort aan mineralen gevonden? Lees dan verder in dit artikel over de symptomen van een mineralentekort en het belang van compleet voeren.
 
Compleet
Een mineralentekort bij paarden komt geregeld voor. De symptomen van een mineralentekort zijn divers en kunnen erg vaag zijn. Dit hangt ook af van de mate van het tekort.
Symptomen van een mineralentekort bij jouw paard kunnen zijn: Bij één of meer van deze symptomen is het verstandig, naast een veterinair- en/of bloedonderzoek, het rantsoen van jouw paard eens goed te bekijken. Ruwvoer is de basis van het paardenrantsoen. Als u het ruwvoer laat onderzoeken weet je wat jouw paard dagelijks binnenkrijgt. Vaak kan jouw paard voldoende energie uit alleen ruwvoer halen. Mineralen en vitaminen zijn echter altijd te weinig in ruwvoer aanwezig. Het is verstandig deze bij te voeren met een compleet supplement, zoals LiquiHorse Basis of één van de andere LiquiHorse varianten. Alle LiquiHorse producten bevatten de dagelijks benodigde mineralen en vitaminen voor jouw paard of pony.

Lees hier welke 5 stappen jij kunt ondernemen om  de kans op een mineralen- en vitaminentekort bij je paard of pony te verkleinen of zelfs uit te sluiten!

Balans
Mineralen voor paarden zijn er in zeer veel verschillende soorten. Vaak krijgen paarden een supplement bijgevoerd waarin één of enkele mineralen zitten. Dit zorgt voor scheve verhoudingen in het rantsoen, waardoor andere problemen kunnen ontstaan. Voer daarom altijd een compleet supplement, dat is afgestemd op de dagelijkse behoefte aan mineralen en vitaminen van jouw paard.
Komt uw paard energie tekort? Voer dan een vetrijk product bij. LiquiHorse Energy Oil is een product op basis van lijnolie. Het is een vetrijk product dat een zeer hoge energiewaarde heeft. Bovendien komt de energie uit LiquiHorse Energy Oil gelijkmatig vrij en is het goed opneembaar. Zowel de verschillende LiquiHorse varianten als de LiquiHorse Energy Oil kunnen gemengd door GreenHorse Luzerne gevoerd worden. Dit zorgt voor een goede opname en bevordert de aanmaak van speeksel doordat luzerne een zeer structuurrijk product is. Lees hier meer over GreenHorse Luzerne.
 
Vloeibaar
Alle LiquiHorse producten zijn vloeibaar. Hierdoor worden de mineralen en vitaminen goed opgenomen in het lichaam. Daarnaast is LiquiHorse gemakkelijk te doseren, over het eventuele krachtvoer, gemengd door GreenHorse luzerne, over het ruwvoer of door het drinkwater. LiquiHorse bevat geen suiker en is daardoor ook zeer geschikt voor paarden met insulineresistentie of overgewicht.

Er zijn verschillende soorten LiquiHorse. Bekijk hier in ons productoverzicht welke soort het best bij jouw paard past, of vraag vrijblijvend advies aan onze voerspecialist Jan van Benthem. Dit kan telefonisch via 050 – 406 1254 of klik hier om direct online contact op te nemen .

 
 Bekijk LiquiHorse producten
    17-10-2016 10:07