Mijn paard is een binnenvetter

Cecile is eigenaresse van Dressuurstal Smit. Zij traint paarden, maakt ze klaar voor keuringen en geeft instructie. Zelf rijdt ze meerdere paarden waaronder de imposante Edmond (Westpoint) die Harry wordt genoemd.

“Harry loopt Inter 2. Soms vragen bepaalde onderdelen uit de proef om specifieke trainingen bij specialisten. De piaffe en passage zijn zijvoorbeeld onderdelen waar veel aan wordt gewerkt met een trainer/coach. Dit kan in sommige gevallen richting een wedstrijd betekenen dat er 3 keer per week getraind wordt op locatie gericht op bepaalde onderdelen.” Vertelt Cecile ons tijdens haar koffiepauze.

‘Dit werpt uiteindelijk wel zijn vruchten af maar vraagt veel van het paard. Daarnaast wordt er niet alleen maar getraind maar het paard wordt goed verzorgd om topfit te zijn en te blijven. Training en verzorging door specialisten moet vaak voor gereisd worden. Dat is iets wat ik constateer niet alleen bij mijn eigen paarden of de paarden die ik uitbreng maar ook bij andere amazones."

Niet alleen trainen vraagt veel van je paard maar ook vervoer van je paard zorgt ervoor dat hij de nodige energie verliest en, soms ongemerkt, spanning heeft.

“Mijn paard keerde echt in zichzelf”

Cecile: “Ik merkte dat bijvoorbeeld toen ik met een paard actiever ging trainen bij een ervaren trainer op locatie. Daar werkten we specifiek aan wissels. Dat deed ik meerdere keren per week. Met training en reistijd was ik toen veel onderweg met dit paard. Ik zag dat het paard echt in zichzelf gekeerd werd.“ Goed op je paard blijven letten is haar advies.
 

Ook voor paarden die niet aan het been willen of ril op het lijf zijn

“Als ik ook maar iets merk bij de paarden die ik rijd zoals meer binnenvetter worden, ril op het lijf, spooky zijn, niet meer reageren op je been of paarden waar echt meer van gevraagd wordt dan bekijk ik de voeding van de paarden kritisch.”
De eerste keuze is LiquiHorse Relax, hierin zit extra magnesium. In tegenstelling wat ik veel hoor is dit product echt niet alleen voor spooky paarden want mijn paard is juist een binnenvetter.
 

Resultaat anders voeren bij mijn paard

“Bij Harry merkte ik na 2 weken dagelijks voeren dat hij veel minder in zichzelf gekeerd was.  Ik voer de paarden de LiquiHorse Relax meestal eerst door de slobber. Nadat ze gewend zijn aan het product meng ik het door luzerne en krachtvoer.  Ik blijf het voeren want het bevalt goed. Ik vraag veel van mijn paard, ik train meerdere keren per week, ik reis met hem en ik rijd wedstrijden

Ieder paard is anders. Daarom helpen we je graag met een gratis voeradvies op maat.
Jouw paard 365 dagen fit, daar gaan we voor!

 

Over Cecile Smit

Dressuuramazone Cecile Smit  is eigenaresse van Dressuurstal Cecile Smit. Al vele jaren houd ze zich bezig met alles wat met paarden en paardrijden te maken heeft.  Ze heeft haar opleiding en ervaring genoten bij o.a. de grote handelsstallen.  De laatste 10 jaar heeft ze (parttime)  bij een grote dressuurstal gewerkt en bracht ze ook paarden van eigenaren  uit op wedstrijden.  Cecile is ook een aantal jaren  een van de dressuuramazones van het KWPN verrichtingsonderzoek van de aangewezen jonge hengsten geweest. Nu traint  ze voor verschillende eigenaren paarden, ze brengt ze uit op wedstrijden, maakt paarden klaar voor testen zoals bijvoorbeeld de IBOP, maakt paarden keuringsklaar en geeft instructie. 

    08-04-2022 08:14