Peesblessure bij je paard Voorop gesteld wordt dat je, bij ontdekking van een peesblessure, moet gaan koelen en contact moet zoeken met de dierenarts. Er zijn dierenartsen die door middel van een echo exact de omvang en de staat van de peesblessure in kaart kunnen brengen en je kunnen voorzien van advies.

LiquiHorse kan alleen adviseren op het gebied van voeding om kansen op peesblessures te verminderen en een spoedig herstel te bevorderen.

Pezen van je paard

Een peesblessure kan ontstaan door overbelasting bij zowel langdurig als korte overbelasting of door verwondingen van bijvoorbeeld draad. Een pees van een paard zit aan de spier vast en aan de andere kant aan het bot.

Maagzweer en stalondeugden

Bij een peesblessure wordt vaak boxrust voorgeschreven met daarbij een opbouwend stapschema. Langdurige boxrust kan bij paarden ziekten als een maagzweer in de hand werken of stalondeugden naar voren laten komen. Als een paard boxrust krijgt, is het belangrijk dat het rantsoen wordt aangepast. Dit betekent dat een paard voldoende heeft aan kwalitatief goed ruwvoer en de dagelijkse behoefte aan mineralen vitaminen. Ruwvoer in de vorm van hooi en/of stro is het beste. Mocht je krachtvoer in brokvorm verstrekken is het advies om dit langzaam af te bouwen. Hierbij kan je de brokken het beste vervangen door een suikerarme mueslimix en de gift langzaam verminderen. Een paard op rust kun je, om verveling en daarmee stalondeugden tegen te gaan, het beste 24uur per dag voorzien van ruwvoer.

Mineralen en vitaminen voor je geblesseerde paard

Naast kwalitatief goed ruwvoer is LiquiHorse Hoef voor paarden met een peesblessure of spierblessure de gewenste mineralen en vitaminen aanvulling. Wil je de kans op een peesblessure of spierblessure verkleinen bij jouw sportpaard? Voer dan naast dagelijks LiquiHorse Basis, 4 dagen voor en 4 dagen na een wedstrijd, LiquiHorse Sport. Lees meer over het rantsoen voor sportpaarden

Zwavel

Zwavel is een belangrijke verbindingsstof in kraakbeen en bindweefsel en zorgt dus mede voor gezonde pezen, banden en bindweefsel. Bindweefsel kun je zien als een soort ‘lijm’ en komt voor in de hoeven, huid, de gewrichtsbanden en de pezen.

Magnesium tekort bij je paard

Magnesium is onder ander nodig voor het ontspannen van de spieren. Als er een magnesiumtekort is wordt de benodigde magnesium vrijgemaakt uit de botten. Ook gaan hierbij calcium en fosfor verloren uit de botten, het gevolg is broze botten. Pezen en banden hebben de aanhechting aan de botten en geven bij een tekort aan de mineralen magnesium, calcium en fosfor kans op kreupelheid.

Demineralisatie bij jouw paard

Het vrijmaken van mineralen uit de botten bij tekort heet demineralisatie . Het voorkomen van demineralisatie, en daarmee het verminderen van de kans op peesblessures, begint al bij je veulen.

Antioxidanten: behandeling peesblessure paard

Antioxidanten, verzamelnaam voor onder andere vitamine E en vitamine C, en spoorelementen selenium en zink. Vitamine E speelt een rol bij het voorkomen van spierschade. De afvoer van afvalstoffen zoals spierafvalstoffen (melkzuur) is onderdeel van de spierstofwisseling. Samen met selenium heeft vitamine E een gunstige werking op de spierstofwisseling. Antioxidanten werken niet alleen als behandeling bij spierblessures en peesblessures maar kunnen ook preventief gevoerd worden voor het herstellen van kleine beschadigingen aan de pezen.

Vraag vrijblijvend advies over voeding voor jouw paard!

Heeft jouw paard een spierblessure of peesblessure? Dan sluit LiquiHorse Hoef het beste aan op de mineralen en vitaminen behoefte naast een rantsoen met kwalitatief goed ruwvoer. Wil je de kans op een blessure verkleinen en ben je actief in de sport? Voer je dan naast LiquiHorse Basis, LiquiHorse Sport 4 dagen voor en 4 dagen na een wedstrijd

Heb je nog vragen over de LiquiHorse producten?

Stel ze dan direct via 050 406 1254 of via het contactformulier.

    25-04-2016 11:47