Structuur en balans zorgen voor optimale benutting Wist u dat u uw paard niet eerst krachtvoer moet geven? Verstrek uw paard altijd eerst ruwvoer en voer het krachtvoer pas later gemengd met wat structuurrijke luzerne zodat het paard speeksel vormt en rustiger eet. Lees verder waarom wij u dit voeradvies geven.

Structuurrijk voer: GreenHorse

GreenHorse bestaat uit gedroogde luzerne stengel. Het product heeft een hoge structuurwaarde. GreenHorse is extra geschoond en daardoor stofarm. GreenHorse is een puur natuurlijk product en bevat geen toevoegingsmiddelen zoals suikers. Daardoor is GreenHorse met zijn grove structuur zeer geschikt voor paarden.

Kans op maagzweer verminderen

Een hoge kauwfrequentie is gewenst voor paarden om te zorgen voor een goede vertering. Hoe meer een paard kauwt hoe meer speeksel er geproduceerd wordt. Speeksel zorgt dat het maagzuur geneutraliseerd wordt en daarmee het voer beter verteerd. Teveel maagzuur vergroot de kans op maagzweren. Door dagelijks enkele scheppen GreenHorse te verstrekken wordt het kauwen bevordert en speeksel geproduceerd.

LiquiHorse voor optimale benutting

De structuurrijke GreenHorse met daarbij de juiste mineralen en vitaminen balans in LiquiHorse zorgt voor een betere energiebenutting uit uw ruwvoer. Door LiquiHorse te verstrekken door de GreenHorse zorgt u ervoor dat uw paard het aangeboden voer optimaal kan benutten. Daarnaast is de GreenHorse met LiquiHorse een smaakvolle combinatie voor uw paard.

Energie

Voer een granenmengeling als uw paard extra energie nodig heeft. Zetmeel uit de granen worden opgenomen in het lichaam als glucose. Een granenmengeling kan zowel met als zonder haver verstrekt worden. De voergift van een granenmengeling dient u op te bouwen. De hoeveelheid granenmengeling wordt meestal naar het moment dat het paard de extra energie nodig heeft opgebouwd.

Voeradvies GreenHorse en LiquiHorse

Het advies is om uw paard gemiddeld 600 gram GreenHorse per dag te voeren naast volop goed ruwvoer, LiquiHorse en een eventuele krachtvoergift. Een voerschep vol met GreenHorse bevat ongeveer 300 gram product. Een pony tot 1.40m geeft u met dagelijks 30ml LiquiHorse voldoende mineralen en vitaminen, een paard tot 1.70m voorziet u dagelijks met 60ml in de behoefte. Paarden met een stokmaat boven de 1.70m verstrekt u 90ml per dag.

Advies op maat

Wilt u een advies op maat hoe u kan voeren op basis van energie, eiwit, mineralen en vitaminen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies. Wilt u meer productinformatie? Bekijk dan de productrange en de samenstellingen.
    25-04-2016 13:31