Topfit paard ook na winterperiode Het wedstrijdseizoen gaat voor eventingamazone Joyce van de Kuilen bijna weer van start. Met haar paarden Izalco, Idle Eric en Double-O-Seven heeft ze in de winterperiode enkele springwedstrijden gelopen en heeft ze doorgetraind met dressuurlessen.

Rillerig en schrikkerig paard

Joyce heeft haar sportpaarden tijdens de winterperiode dagelijks LiquiHorse Basis over het ruwvoer gevoerd. Een maand geleden werd een van de paarden rillerig en schrikkerig. Joyce kon het paard moeilijk berijden tijdens de training en wedstrijden. Op advies van voeradviseur Jan van Benthem is Joyce dagelijks het product LiquiHorse Relax aan haar sportpaard gaan voeren in plaats van LiquiHorse Basis. Na twee weken dagelijks 90ml LiquiHorse Relax te hebben gevoerd was het resultaat bij het paard zichtbaar en merkbaar. Nu voert ze dagelijks 60 ml LiquiHorse Relax.
Joyce kan het paard weer beter berijden tijdens trainingen en wedstrijden. Behalve het karakter van het paard is dit te wijten aan een Magnesium tekort.

Voeren op basis van inspanning

De reden van het Magnesium tekort kan zijn dat het paard door zijn karakter, afstamming en de arbeid die hij verricht meer Magnesium nodig heeft dan de andere paarden. De inspanning is tijdens het winterperiode heel anders dan het zomerseizoen.

Tijdens het cross seizoen werden de sportpaarden gemiddeld 2 keer per maand uitgebracht in de wedstrijd en krijgt hij naast de Basis ook LiquiHorse Sport. In LiquiHorse Sport zit naast Carnitine ook meer Magnesium dan in LiquiHorse Basis. In de winterperiode kreeg het paard met LiquiHorse Basis dus te weinig voor zijn behoefte .Joyce is daarom overgegaan op het dagelijks voeren van LiquiHorse Relax. Het is dus van belang dat er gekeken wordt naar het paard, de inspanning die het moet leveren en het dagelijkse rantsoen.

Speciaal voor sportpaarden

Joyce zal tijdens het aankomend cross seizoen weer starten met dagelijks LiquiHorse Basis en 4 dagen voor en 4 dagen na een wedstrijd LiquiHorse Sport. De Magnesium in LiquiHorse Sport zorgt voor ontspanning en beter herstel van de spieren. De Carnitine in LiquiHorse Sport speelt een belangrijke rol bij de energiestofwisseling.  De producten van LiquiHorse kunnen worden verstrekt over het ruwvoer, het krachtvoer en door het drinkwater. 

Mineralen en vitaminen voor uw paard

Vloeibare mineralen en vitaminen van LiquiHorse zijn gemaakt om dagelijks uw paard te voorzien in zijn mineralen en vitaminen behoefte. Door een optimale voorziening in mineralen wordt de vertering beter en haalt het paard meer energie uit het voer. Alternatief  in plaats van LiquiHorse kan zijn als problemen zich zichtbaar voordoen, tijdelijk een specifiek supplement te voeren. In de meeste gevallen wordt gestopt met het voeren van een tijdelijk supplement als het probleem niet meer merkbaar is. Echter kan dit tijdelijke alternatief zorgen voor (langdurige onzichtbare ) tekorten met gezondheidsrisico's van dien.  LiquiHorse is speciaal ontwikkelt om juist structureel in de dagelijkse mineralen en vitaminen behoefte te voorzien. In alle LiquiHorse producten zitten de dagelijkse basisbehoefte aan mineralen en vitaminen voor uw paard of pony. Zes van de LiquiHorse producten bestaan, naast het basismengsel, uit een unieke samenstelling.

Fit en energiek sportpaard

Wilt u ook een fit en energiek paard die goed start ook ná de winterperiode? Ontvang dan net als eventingamazone Joyce van de Kuilen, gratis voeradvies!

Verstrek dagelijks, naast kwalitatief goed ruwvoer,  LiquiHorse Basis of LiquiHorse Relax en 4 dagen voor en vier dagen na de wedstrijd LiquiHorse Sport! De LiquiHorse producten zijn online te bestellen via onze webshop! Heeft u vragen? Stel ze gerust per mail of per telefoon 050 406 12 54.

    25-04-2016 11:06