Verzuring springpaard Heeft uw springpaard snel last van verzuurde spieren? Wilt u weten hoe u uw springpaard voorziet van voldoende energie?
De spieren van een springpaard hebben energie nodig om goed te functioneren. Deze energie wordt verkregen door de omzetting van glucose en vetten uit voeding. Bij de explosieve en zware inspanning die een springpaard in korte tijd moet leveren worden met name energie uit glucose gehaald. Deze voorraad is te beperkt om alle energie voor een compleet springparcours te leveren daarom moet ook de energiebron “vetzuurverbranding” optimaal functioneren.

Zware inspanning sportpaard

Bij zware en explosieve inspanning komt ATP vrij uit glucose of zetmeel. Bij deze inspanning wordt geen zuurstof gebruikt omdat het lichaam de zuurstof niet snel kan vrijmaken. Nadeel van een zogenaamde anaerobe stofwisseling is dat er melkzuur (lactaat) wordt aangemaakt. Het lichaam probeert melkzuur nog her te gebruiken. Lukt het hergebruik van het melkzuur niet dan ontstaat er melkzuurophoping in de spieren waardoor spieren verzuren. Een paard die een goed uithoudingsvermogen bezit en die dagelijks LiquiHorse krijgt met ruim ruwvoer van goede kwaliteit is in staat om ook bij explosieve inspanning de energie voor de spieren uitvetzuurverbranding te halen. Hierdoor zal het paard minder snel verzuren en beter herstellen ook na zware arbeid.
Training en goede voeding met dagelijks LiquiHorse zijn de ingrediënten voor uw paard om prestaties te kunnen leveren! Laat uw ook vrijblijvend adviseren vul het contactformulier in of bel met Jan van Benthem op 050 406 1254.

L-Carnitine voor sportpaarden

De energie van vetzuurverbranding komt langzamer vrij maar paarden kunnen, door een efficiënte vetzuurverbranding met behulp van o.a. Carnitine, tot grote krachtprestaties komen. L-Carnitine zorgt voor de transport van vetzuren naar de plaats in het lichaam waar vetten worden omgezet in biologisch energie: ATP. ATP is nodig voor iedere samentrekking en ontspanning van de spieren. L-Carnitine zit ook in het dagelijkse rantsoen van uw paard maar springpaarden vanaf L niveau en hoger hebben extra Carnitine nodig. LiquiHorse Sport bevat L-Carnitine naast de dagelijks benodigde mineralen en vitaminen zoals onder andere vitamine E en Selenium. L-Carnitine vermindert de spierafbraak en maar ook de opbouw van melkzuur in de spieren tijdens de inspanning. L-Carnitine zorgt voor een sneller herstel na inspanning.
Een sportpaard heeft tijdelijk LiquiHorse Sport nodig namelijk 4 dagen voor tot 4 dagen na een wedstrijd dag. Vervolgens voert u dagelijks een van de ander LiquiHorse producten zoalsLiquiHorse Basis of LiquiHorse Relax. 
Door ruwvoeronderzoek te doen weet u of het aangeboden ruwvoer van goede kwaliteit is. Lees hier meer over het onderzoeken van uw ruwvoer, waar u dit kunt laten doen en de kosten ervan.

Verzuring minimaliseren

Het is van belang om mineralen en vitaminen in de juiste balans te voeren hiermee voorkomt u scheve verhoudingen. U kunt kiezen om alleen LiquiHorse Sport rondom de wedstrijd te voeren. Uw paard heeft echter iedere dag mineralen, bijvoorbeeld Magnesium, nodig.  Een tijdelijke mineralen of vitaminen gift zorgen voor een jojo effect.
Verzuring is te minimaliseren door:
• Goede training door intervaltraining met hartslagmeter
• Kwalitatief goed ruwvoer verstrekken: onderzoek uw ruwvoer 
• Voldoende energie, eiwit, mineralen en vitaminen in het dagelijkse rantsoen

Energiebron springpaarden

Een goede en de grootste energiebron voor een springpaard die veel moet presteren is: kwalitatief goed ruwvoer. Bij de vertering van goed ruwvoer in de dikke darm komen zogenaamde vetzuren vrij die een paard kan omzetten in vetten. Een sportpaard met een goed uithoudingsvermogen is in staat om de spieren te voeden uit vetzuurverbranding. Om ruwvoer goed te kunnen benutten heeft uw paard dagelijks mineralen en vitaminen nodig. LiquiHorse is daarmee dé aanvulling op het aangeboden ruwvoer en krachtvoer. Door een goed vetzuurverbranding is er minder glucose in het rantsoen nodig. Dit betekent dat een sportpaard niet perse (veel) krachtvoer nodig heeft om goed te kunnen presteren.
Wilt u graag advies over voeding voor uw sportpaard?
 
 
    03-05-2016 09:05