Voerregime voor optimale prestaties Optimale prestaties van uw sportpaard vallen of staan met een goede en kwalitatieve ruwvoerverstrekking.

Duurprestaties vragen energie die geleidelijk vrij komt. Deze energie dient uw sportpaard met name uit het ruwvoer te halen. Maar door de wisselende en dalende gehaltes aan mineralen en vitaminen is het verstrekken van een compleet mineralen en vitaminen supplement noodzakelijk.

Ruwvoer verstrekking  

Ook een kleine hoeveelheid ruwvoer verstrekken voor het rijden (niet meer dan 3 kilo) heeft als voordeel dat de maag gevuld is en de verzuring van de maag verminderd. Doordat tijdens arbeid de maag samengedrukt wordt bereikt het maagzuur gemakkelijk de gevoelige bovenzijde van de maag (fundus). Deze fundus bevat geen beschermlaag waardoor het risico op een maagzweer vergroot als de maag leeg is. Het is dus van belang dat de maag bijna continue gevuld is met (ruw)voer.  Klik hier voor meer informatie over de geadviseerde hoeveelheid ruwvoer per dag. 

Vetrijk rantsoen

Naast ruwvoer haalt een paard ook langzaam vrijkomende energie uit vetten. Uit vetten wordt ongeveer 3 keer zoveel meer energie gehaald dan uit zetmeel. Een paard kan namelijk plantaardige oliën heel goed verteren. 
Het voordeel van een vetrijk rantsoen is dat ook hete en nerveuze paarden hierbij baat hebben omdat ze minder ‘heet’ worden en toch voldoende energie hebben om 2 proeven te lopen.
Koudgeperste lijnzaadolie is een voorbeeld van een vetrijk product. Door de lage temperaturen tijdens persen heeft het tevens als voordeel dat het meer voedingsstoffen zoals vitaminen en omega 3-6-9 bevat. LiquiHorse Energy Oil is koudgeperste lijnzaadolie speciaal voor sportpaarden die duurprestaties leveren. Lijnzaadolie kan de brok vervangen.

Mineralen en vitaminen in balans voeren

Door het toepassen van een vetrijk rantsoen en het verminderen van krachtvoer in het rantsoen is er ook een hogere mineralen en vitaminen behoefte bij het paard. Dit verstrekt u door LiquiHorse mineralen en vitaminen mixen te voeren.
 

Gratis en vrijblijvend voeradvies voor uw sportpaard

Heeft u vragen over het zo optimaal inrichten van het rantsoen voor uw sportpaard? Of komt uw paard wellicht energietekort in de tweede proef? Vraag vrijblijvend voeradvies aan voor uw sportpaard! Wij geven u voeradvies op basis van de arbeid die uw sportpaard verricht zodat uw paard dagelijks voldoende energie, eiwit, mineralen en vitaminen krijgt. Vraag online direct voeradvies voor uw sportpaard aan!
 

    03-05-2016 10:03     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.