Vol zelfvertrouwen op uw paard

Is uw paard of pony temperamentvol of vertoont het zogenaamd heet gedrag? Is uw paard of pony erg gespannen of kijkerig tijdens trainingen en wedstrijd?

Het temperamentvolle gedrag van uw paard of pony is deels karakter. Maar door de voeding af te stemmen op uw paard kunt u zorgen voor meer ontspanning. Het paard wordt rustiger en meer gericht op de ruiter. Hierbij speelt  het mineraal magnesium een grote rol.

Spieren van uw paard

Een tekort aan magnesium zorgt bij een paard voor nervositeit en rusteloosheid. Van nature bevatten spiercellen magnesium. De spiercel zal zich voor het bewegen vullen met calcium en de magnesium verdringen. Om weer te ontspannen verdringt het magnesium de calcium uit de spiercel. Wanneer er een tekort is aan magnesium zal de calcium in de spiercel blijven. Hierdoor blijft er spanning op de spieren staan en heeft het stress tot gevolg. Een tekort aan magnesium uit zich in spierrillingen en nervositeit. Magnesium is een mineraal die een paard of pony dagelijks nodig heeft voor spieren en botopbouw. Calcium is veelal voldoende aanwezig in het ruwvoer en wordt met de juiste hoeveelheid LiquiHorse beter opgenomen uit het rantsoen. Mocht er te weinig calcium in het rantsoen zitten dan voert u kalk bij of bijvoorbeeld luzerne.

Paard berijden vol zelfvertrouwen

Inge Tijhof is een recreatieve ruiter en rijdt haar paard Zjeff alleen thuis. Zjeff heeft eerst jaren aangespannen gelopen en is op latere leeftijd beleerd onder het zadel. Dit was al eens geprobeerd, voordat ze LiquiHorse Relax gebruikte. Zjeff was dan altijd erg gespannen. Normaal opstijgen was er niet bij. Inge durfde op dat moment Zjeff zelf niet te rijden. Na de goede LiquiHorse ervaringen van hun  meninstructeur is ze Zjeff dagelijks 60 ml Liquihorse Relax gaan voeren. Na een maand LiquiHorse Relax te gebruiken en opnieuw beleerd te zijn door een andere ruiter durfde Inge zelf Zjeff te rijden. Vol zelfvertrouwen stapt ze nu op Zjeff. Daarnaast wordt het paard door haar vriend uitgebracht op samengestelde menwedstrijden.

Voeren op basis van energie, eiwit, mineralen en vitaminen

Bij nervositeit en heet gedrag van uw paard moet u uw rantsoen aanpassen. Dit doet u door een basis rantsoen te verstrekken van kwalitatief goed ruwvoer en de dagelijkse mineralen en vitaminen. Door mineralen en vitaminen te verstrekken wordt de langzaam verteerbare energie en het eiwit uit ruwvoer het beste benut. Uit onderzoek blijkt dat een paard in veel gevallen voldoende heeft aan het basis rantsoen: kwalitatief goed ruwvoer en de dagelijks benodigde mineralen en vitaminen zoals in LiquiHorse Relax. Bij zwaardere inspanning kunt u eventueel krachtvoer verstrekken.

LiquiHorse Relax

Het product LiquiHorse Relax bevat de dagelijks benodigde hoeveelheid mineralen en vitaminen die een paard dagelijks nodig heeft. Daarnaast zit er meer magnesium in voor gespannen of gestreste paarden. LiquiHorse Relax bevat geen toegevoegde suikers en is door de vloeibare vorm direct beschikbaar en beter opneembaar voor uw paard dan producten in vaste vorm.

U wilt toch ook een ontspannen en rustig paard met aandacht voor de ruiter?  Geef dan dagelijks 60 - 90ml LiquiHorse Relax aan uw paard (pony 30 - 60 ml) en kwalitatief goed ruwvoer. Voer uw paard ook op basis van energie, eiwit, mineralen en vitaminen. Bestel direct LiquiHorse Relax in onze webshop.

Heeft u nog vragen over LiquiHorse of wilt u vrijblijvend voeradvies? Neem dan contact op via 050 406 1254 of via het contactformulier.

    25-04-2016 10:41     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.