Voorkom overgewicht bij uw paard Een paard te dik van lucht? Soms lijkt het door lucht te komen. Vaak krijgen paarden veel krachtvoer terwijl ze maar licht werken. Of ze krijgen ongemerkt te veel extra's naast het rantsoen.

Geen suikers en zetmeel

Naast ruwvoer voldoende mineralen en vitaminen, zonder toegevoegde suikers en zetmeel, zorgt voor een goede vertering. Daardoor haalt het paard meer energie (kilocalorieën) uit het voer. Daarnaast dek je, met het voeren van LiquiHorse Basis, de dagelijkse behoefte aan mineralen en vitaminen van je paard.

Te dik paard laten afvallen

Voor uw paard is een rantsoen met voldoende vezels en voedingsstoffen zoals eiwitten met daarnaast, de dagelijkse behoefte aan mineralen en vitaminen, voldoende.  Het advies is om kwalitatief goed en structuurrijk ruwvoer te vertrekken welke afkomstig is van een tweede of derde snee. De eerste snede is vaak (te ) rijk aan suikers en koolhydraten. 

Paard wegen en ruwvoeronderzoek

Om een rantsoen op maat te geven is het van belang om te weten wat uw paard weegt. Dit kan door gebruik te maken van een weegbrug of door de maten van de singel en de romp van het paard op te meten en op  de website in te vullen. Het wegen van een  paard  heeft als voordeel dat u de dagelijkse ruwvoer gift van 2% van zijn lichaamsgewicht kunt afmeten. Mocht u willen weten hoeveel energie, eiwitten en mineralen en vitaminen uw ruwvoer bevat  laat dan  een ruwvoeronderzoek  doen bij BLGG Agro Xpertus.

Fit sportpaard

Een voordeel van het voeren van de dagelijkse behoefte aan mineralen en vitaminen is dat een paard die weinig arbeid verricht vaak geen extra krachtvoer (suikers) nodig heeft.  Voor paarden die actief zijn in de sport is het product LiquiHorse Sport speciaal ontwikkeld. In LiquiHorse Sport zit een hoger gehalte aan Magnesium voor herstel van de spieren en Carnitine die zorgt voor het laten verbranden van  overtollige vetten en zet deze om tot energie. LiquiHorse Sport voert u 4 dagen voor en 4 dagen na  een wedstrijd om met name energie en spierkracht te geven voor het piekmoment  en om achteraf spierherstel te bevorderen.

Hoefbevangenheid voorkomen

Beperk het grazen in de zomer  door een stuk af te zetten  of  de tijd van het beweiden te verkorten.  Afvallen heeft het beste resultaat als het paard ook beweging krijgt. Niet alleen om af te vallen maar ook om de bloedsomloop op gang te houden daarmee de kans op hoefbevangenheidte verminderen. Daarnaast bouwt u ook aan de conditie en uithoudingsvermogen van uw paard.

Ruwvoer, mineralen en vitaminen voor uw paard

Wilt u dat uw paard niet te dik wordt?  Voer dan kwalitatief goed ruwvoer en verstrek dagelijksevloeibare mineralen en vitaminen van LiquiHorse hiermee dekt u de dagelijkse energie behoefte van uw paard. De LiquiHorse producten zijn online te bestellen via onze webshop!
Heeft u vragen? Stel ze gerust per mail of per telefoon 050 406 12 54.

    22-04-2016 12:03     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.