Gebruikersverhaal: Dressuuramazone Maaike Ahles kreeg Tsjise op de rit! Amazone: Maaike Ahles
Eigenaren: Jos & Margo van Lammeren
Paard: Tsjise (Fries), 15 jaar
Discipline: Dressuur, Z1 + 17 winstpunten

Toen ik Tsjise leerde kennen, zat hij slecht in zijn vel. Hij had geen conditie, last van lymfe-oedeem, bronchitis en overgewicht. Ook mentaal was hij niet happy: onzeker, schrikkerig, gestrest en soms zelfs zuur. Geen prettig paard om op te rijden maar ik wilde hem een kans geven en ben bij de basis begonnen.

Mineralenwaardes

Ik ging op zoek naar supplementen en kwam op LiquiHorse uit, mede door de goede reviews. Voor meer rust begonnen we met LiquiHorse Relax. Tsjise knapte op en werd rustiger. Toen ik over ruwvoeranalyses beschikte, heb ik contact opgenomen met Jan van Benthem van LiquiHorse. Door de extreem lage waardes van koper, zink, kobalt en selenium in het ruwvoer paste LiquiHorse Fok beter bij wat Tsjise miste. Grappig voor een ruin! Het wierp zijn vruchten af. Zijn gangen zijn enorm verbeterd, hij glanst en is sterk, gezond en vrolijk. Nu we van stalling en ruwvoer zijn veranderd én de waardes in de gehele LiquiHorse productlijn zijn opgehoogd, krijgt hij weer LiquiHorse Relax. Daarnaast voer ik LiquiHorse Energy Oil.

Temperament

Door zijn grootte en temperament is Tsjise een indrukwekkende verschijning. Hij kan op wedstrijden nog steeds weleens gespannen raken. Dan moet ik hem met veel vertrouwen overtuigen. We zijn nu Z1 met 17 winstpunten. Voor de Z2 moeten de vliegende galopwissels verbeteren. Als ik daar nadruk op leg in de training, wordt hij heet. Daarom werk ik aan nog kleiner laten galopperen en nog fijner aan de hulpen, zodat de basis en wissels beter en makkelijker worden.

Rechtrichten

Ik ben trots op hoe ver we samen gekomen zijn. Hij kon eerst niet eens fatsoenlijk galopperen en nu gebruik ik de galop om hem te laten ontspannen en lengte te krijgen in zijn lijf. Hij kan zijn lichaam weleens krommen. Daarom oefen ik veel met tempocontrole, de juiste reactie op mijn been, wijken, schoudervoor en schouderbinnenwaarts om hem recht te richten.

Als we het vertrouwen, rijtechnische en het gehele management (LiquiHorse, ruwvoer, beweging) goed op de rit kunnen houden, dan ligt ZZ-Licht hopelijk in ons bereik!

Vraag net als Maaike hier vrijblijvend een voeradvies op maat aan.


 
    02-07-2021 11:02