Van krachtvoer naar natuurlijker voeren – hoe schakel je om? Paardenvoedingsdeskundigen zijn het erover eens: paarden en pony’s doen het ’t beste op goede kwaliteit ruwvoer, aangevuld met mineralen en vitaminen. In de praktijk zien we echter dat veel mensen hun paard nog (grote hoeveelheden) krachtvoer geven. Wil jij overschakelen maar weet je niet hoe? Of hoeveel? Wij helpen je graag met een berekening.

De keuze in paardenvoeders is gigantisch groot. Vaak bevatten hapklare brokken of muesli’s veel suikers en andere vulstoffen. Deze creëren afvalstoffen die het lichaam verzuren en belasten waardoor het paard snel moe wordt. Het tegenovergestelde effect van wat je wil bereiken.
Voor veel paarden en pony’s levert goede kwaliteit ruwvoer aangevuld met mineralen en vitaminen voldoende voedingsstoffen en energie op. Er is pas extra energie nodig als je paard bijvoorbeeld slecht op het gewicht blijft of hij voor sportprestaties langdurige energie nodig heeft in de vorm van vetzuren.

Het optimale paardenrantsoen – hoe ziet dat eruit?

- Ruim voldoende, goede kwaliteit ruwvoer
- Luzernestengel
- LiquiHorse mineralen en vitaminen
- Voor eventuele extra energie: LiquiHorse Energy Oil (= lijnzaadolie met zeer hoge energiewaarde)
 

Praktijksituatie:
Stel, jouw paard krijgt 2 kilo brok/muesli verspreid over de dag. Dit kan je vervangen door 1,9 kilo luzerne (1 emmer van 12 liter gevuld), aangevuld met de dosering LiquiHorse Basis en LiquiHorse Energy Oil. Dit geeft dezelfde voedingswaarde en biedt deze voordelen:
  • 75% minder suikers (85 gram suikers i.p.v. 380 gram suikers)
  • Biologisch goed beschikbaar eiwit
  • Olie geeft geen afvalstoffen zoals melkzuur
  • Olie als schone, efficiënte energiebron voor zware prestaties
  • Complete, goed opneembare mineralen en vitaminenmix
  • Veel ruwvezel, gunstig voor de maag.
  • Minder kans op maagzweren en verveling
Ieder paard is anders. Daarom helpen we je graag met een gratis voeradvies op maat.

Jouw paard 365 dagen fit, daar gaan we voor!

    15-12-2020 14:09