Raymond Letteboer

Discipline:mennen tweespan paarden
Niveau: internationaal

Raymond voert zijn paarden, heeft sinds de introductie van LiquiHorse in 2012 tot 22 april 2020, dagelijks LiquiHorse producten

Over Raymond Letteboer

"Van jongs af aan ben ik al met paarden bezig. Mijn vader mende en zo ben ook ik in de mensport terecht gekomen. Eerst met een enkelspan, daarna met een tweespan paarden. In 2004 heb ik de overstap naar internationaal niveau gemaakt.  Door hard werken heb ik van mijn hobby mijn beroep kunnen maken en ben ik sinds 2005 samen met mede eigenaar van Goudkamp Stables. Dagelijks train en betuig ik paarden van klanten en verzorgen we menlessen.

Ervaring LiquiHorse menner Raymond Letteboer

'Een paar jaar geleden werd ik door Jan van Benthem benaderd of ik mee wilde werken met het testen van een nieuw product, een vloeibaar mineralen- en vitaminesupplement voor paarden. Het bleek een schot in de roos te zijn! We dachten dat onze paarden goed presteerden en geen aanvulling nodig hadden, maar ze bleken met LiquiHorse nog beter te kunnen! Het viel gelijk op dat ze in de marathon minder snel verzuurden en de dagen erop veel minder spierpijn hadden. Ook bleek één van de paarden relaxter te worden. Omdat ze met LiquiHorse alle mineralen en vitaminen binnen kregen bleken ze minder krachtvoer nodig te hebben. Ze krijgen nu 1-2 kg onderhoudsbrok per dag. Dat was eerder twee tot drie keer zoveel. De combinatie van LiquiHorse met GreenHorse Luzerne en onbeperkt ruwvoer is wat ons betreft het ideale paardenrantsoen.
De LiquiHorse Relax zorgt voor meer ontspanning en sneller herstel. Charlie is beter bij de les. Alle paarden zitten super in hun vacht. Ook voeren we veel minder krachtvoer, of zelfs niks meer. Met de LiquiHorse Sport rondom de wedstrijden is er minder verzuring en herstellen ze sneller.'"
Aldus Raymond Letteboer

Prestaties

WK tweespannen Drebkau 2019 21e plaats 
2019 Hulsberg: Brons met Charlie en Guus 
CAI3*-H2 Valkenswaard 2019: 3e
2016 Maasdijk: Zilver 2span PA-4 met Charlie en Enique
CAI3* 2span PA-4 Uden: 3e
CAI3*-H2 Horst: 5e met Charlie. Enique en/of Edje
CAI2*-H2 Ermelo: 4e met Charlie en Enique

2015 Maasdijk: 5e 2-span paarden met Edje en Charlie
Nederlands Kampioen 2002, 2006, 2010 en 2016
8e plaats op WK 2011 Conty


Over de paarden

Charlie: Vivaldi x Kaiserstern, ruin, 2007
Guus
Harrie
 

Huidig rantsoen van de paarden

Charlie:

2 x 1/2 voerschep GreenHorse luzerne
2 x 60 ml LiquiHorse Energy Oil 
2 x 60 ml LiquiHorse Relax
2 x 1 kg Eggersmann Kombipellets
"Charlie is op dit rantsoen relaxter en blijft mooi op gewicht (dat is een aandachtspunt bij hem). Ook Charlie is super in conditie, relaxed en loopt op zijn sloffen een marathon uit." Aldus menner Raymond Letteboer over een van zijn menpaarden.

Guus:

2 x 1/2 voerschep GreenHorse luzerne
2x 60 ml LiquiHorse Relax
2 x 60 ml LiquiHorse Energy Oil
2 x 0,5 kg Pavo topsport muesli

Harrie:
2 x 0,5 kg Eggersmann kombipellets
2 x 1/2 voerschep 
GreenHorse luzerne
2 x 60 ml  LiquiHorse Basis
2 x 60 ml LiquiHorse Energy Oil
 

In de winter gaat de helft van het krachtvoer (Eggersman en muesli) eraf. Alle paarden krijgen onbeperkt ruwvoer. In de zomer dagelijks een halve dag weidegang.

Doel in 2019 met het tweespan:

  • een podiumplaats op het NK

  • afvaardiging naar het WK.

Website

www.goudkampstables.nl
Facebook: Team Letteboer en Goudkamp Stables| Meer