Gezonde, glanzende vacht Hoe krijgt mijn paard een glanzende vacht?

Welke onderdelen in de voeding helpen je paard beter verharen?

Welke vitaminen en mineralen spelen een rol bij een gezonde, glanzende vacht?

Paard wil slecht verharen 

Naast beweging en buitenlucht is voeding ook belangrijk voor de vacht van je paard. Biotine, Zink en Zwavel spelen een belangrijke rol bij de conditie van de vacht. Voor paarden die bijvoorbeeld slecht verharen heeft LiquiHorse  het product Liquihorse Vacht ontwikkeld.

Mineralen en vitaminen voor paarden

De vloeibare mineralen en vitaminen van Liquihorse zijn speciaal voor paarden om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan mineralen en vitaminen. LiquiHorse Vacht bevat bijvoorbeeld een hoger gehalte aan biotine. Voor een gezonde vacht zijn de vitamines B2, B6 en B7 (biotine) vooral van belang.Biotine ondersteunt vooral de productie van keratine (eiwit dat voorkomt in de buitenlaag van de huid). Vitamine B6 is belangrijk voor de productie van aminozuren die de haargroei stimuleren. Van de mineralen zijn zink en zwavel de mineralen die essentieel zijn voor de vorming en onderhoud van kraakbeen, bot, huid, hoefhoorn en vacht.

Biotine geeft paard gezonde vacht

Een menpaard, van tweespan menner Raymond Letteboer, had al een jaar of 2 schilferige, korsterige plekjes op zijn hals.

Na een aantal middelen te hebben geprobeerd en onderzoeken werd er vanuit de Universiteit Utrecht geadviseerd om extra biotine te voeren.

Vetzuren voor paardenvacht
Er zijn verschillende soorten vetzuren: Omega 3 vetzuren, Omega 6 vetzuren en Omega 9 vetzuren. Deze zitten in koudgeperste lijnzaadolie. Omega 3 speelt een rol bij de vochtbalans en de droogte van de huid van je paard. Een tekort aan Omega 6 kan zich onder andere uiten in: een verminderde weerstand, verminderde conditie van de huid en een droge en dunne vacht. Omega 9 is belangrijk voor de huidcellen van je paard. 

 

"Ik ben gestart met het voeren van LiquiHorse Vacht omdat hier extra Biotine in zit. Het duurde een paar maanden voordat de plekjes weg waren maar nu zijn ze ook voor 90% verdwenen. Ons menpaard krijgt nu nog dagelijks LiquiHorse Vacht." Aldus Raymond Letteboer.

Omega 3-6-9 spelen meerdere belangrijk rollen in de voeding van je paard. De, in deze blog, gegeven informatie is met name toegespitst op de vacht van je paard.

Dit zelfde geldt voor de mineralen en vitaminen. Deze spelen zowel alleen, als in (de juiste) samenstelling een grote rol bij de algehele gezondheid van je paard.

Voorkom tekorten mineralen en vitaminen

Door 365 dagen per jaar LiquiHorse te voeren krijgt jouw paard de dagelijkse mineralen en vitaminen die het nodig heeft. Daarmee voorkom je tekorten én krijgt je paard de extra vitaminen en mineralen in LiquiHorse Vacht een gezonde en glanzende vacht. LiquiHorse Vacht is online te bestellen via de webshop. 
 
 
    23-01-2022 14:00