In dit blog lees je alles over hoe je de vacht van je paard gezond en glanzend kunt houden. Een glanzende vacht is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een teken van een goede gezondheid. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw paard die schitterende glans krijgt en behoudt?
 
Naast beweging en buitenlucht is voeding ook belangrijk voor de vacht van je paard. Biotine, Zink en Zwavel spelen een belangrijke rol bij de conditie van de vacht. Voor paarden die bijvoorbeeld slecht verharen heeft LiquiHorse  het product Liquihorse Vacht ontwikkeld.
 
Top ingrediënten voor paarden met een slechte vacht
De vloeibare mineralen en vitaminen van Liquihorse zijn speciaal voor paarden om te voorzien in de dagelijkse behoefte aan mineralen en vitaminen. LiquiHorse Vacht bevat bijvoorbeeld een hoger gehalte aan biotine.
 
Voor een gezonde vacht zijn de vitamines B2, B6 en B7 (biotine) vooral van belang. Biotine ondersteunt vooral de productie van keratine (eiwit dat voorkomt in de buitenlaag van de huid).
 
Vitamine B6 is belangrijk voor de productie van aminozuren die de haargroei stimuleren. Van de mineralen zijn zink en zwavel de mineralen die essentieel zijn voor de vorming en onderhoud van kraakbeen, bot, huid, hoefhoorn en vacht.
 
Omega 3-6-9 spelen meerdere belangrijk rollen in de voeding van je paard. De, in deze blog, gegeven informatie is met name toegespitst op de vacht van je paard.

Voorkom tekorten mineralen en vitaminen
Door 365 dagen per jaar LiquiHorse te voeren krijgt jouw paard de dagelijkse mineralen en vitaminen die het nodig heeft. Daarmee voorkom je tekorten én krijgt je paard de extra vitaminen en mineralen in LiquiHorse Vacht een gezonde en glanzende vacht. 
 
    23-01-2022 14:00