Liquihorse is al sinds het begin van de jaren 90 actief in handel en productie van mineralen en vitaminen voor dieren. Linda Drijver en Kim Witte zijn de eigenaren. LiquiHorse is één van de productgroepen. Samen met een enthousiast team medewerkers zetten zij hun product assortiment op de markt.Jan en Wilma van Benthem

Wat is LiquiHorse

LiquiHorse zijn complete, vloeibare mineralen en vitaminen mixen voor paarden.
De mineralen en vitaminen zijn reeds in oplossing en kunnen direct door het paard  worden benut. Omdat de mineralen in ion vorm zijn worden ze zeer goed opgenomen. De mineralen zijn eigenlijk voorverteerd en daardoor direct en volledig beschikbaar voor je paard. De LiquiHorse producten worden door Van Benthem Minerals zelf geproduceerd en via de webshop verkocht.  

Unieke mix

Door de kennis en de positieve resultaten van mineralen en vitaminen mixen in de melkveehouderij én anderzijds de passie voor paarden heeft Jan van Benthem LiquiHorse voor paarden ontwikkeld.  De passie voor de paarden(sport) was al vroeg aanwezig bij Jan van Benthem. Zelf heeft de familie Van Benthem meerdere paarden op stal. Als geen ander weet Jan wat de rol is van voeding bij paarden die prestaties moeten leveren. Het voer moet aansluiten op de arbeid die het paard verricht.

Gemak

Gemakkelijk voeren is bij de ontwikkeling van LiquiHorse een aandachtspunt geweest. Een product kan heel goed werken, maar als het niet past in de dagelijkse routine dan gaat het niet werken. LiquiHorse is eenvoudig te doseren over het ruwvoer of luzerne en paarden vinden het smakelijk. LiquiHorse is gemakkelijk toe te dienen door gebruik van de doseermaterialen.
 

Waarom zijn paarden mineralen en vitaminen nodig?

Onderzoek toont aan dat ruwvoer steeds minder mineralen en sporenelementen bevat de afgelopen jaren. De afname van de voedingstoffen in ruwvoer is mede de oorzaak van het strenge mestbeleid. “Boeren dienen zich aan de mestwetgeving te houden, het merendeel van het ruwvoer voor paarden is afkomstig van grasland dat wordt bemest met koeien- of varkensmest. Maar ook voor het zogenaamde vogeltjes land geldt ook dat het minder mineralen en sporenelementen bevat. Daarom wordt de noodzaak van dagelijks mineralen en vitaminen voeren dus steeds belangrijker.” Geeft Jan van Benthem aan.

Fouten bij mineralenvoorzienig paarden

Men weet meestal niet wat de mineralen en vitaminen waardes zijn van het ruwvoer. De paardeneigenaar is geneigd om op het blote oog mineralen en vitaminen bij te gaan voeren. Maar meten is weten. Zowel een mineralentekort als teveel kan schadelijk zijn.
 
De behoefte van een paard wordt vaak overschat, waardoor er teveel bijgevoerd wordt. Meestal wordt de hoeveelheid kg krachtvoer per dag te hoog door het combineren van diverse producten. Veel paarden krijgen zowel brok als muesli en soms wordt hier nog enkele supplementen aan toegevoegd. Dit kan ervoor zorgen dat het rantsoen uit balans wordt gebracht.
Paarden die lichte arbeid verrichten en voldoende ruwvoer van goede kwaliteit krijgen, hebben alleen een aanvulling met mineralen en vitaminen nodig. De meeste paarden die tot zwaar niveau moeten presteren hebben behoefte aan een vetrijker rantsoen. Aangevuld met een mineralen/vitaminen mix op maat.
 
De paardeneigenaar wil het beste voor zijn paard en is geneigd wat extra’s bij te voeren. Maar meten is weten.Analyseer dus je ruwvoer en neem een bloedmonster (specifiek op mineralen en vitaminen waardes) zet op een rijtje wat je voert, kijk naar de arbeid en beslis dan wat je bij moet voeren.

 

Meten is weten

Een volledig voeradvies kan het beste op basis van onderzoeksresultaten zoals ruwvoer- en bloedonderzoek. Met deze resultaten kunnen wij niet alleen een advies op maat maken maar ook het productsamenstelling aanpassen als dit nodig is.
De omschakeling in het rantsoen kost tijd. Niet alleen de andere manier van voeren maar ook de spijsvertering van het paard moet wennen bij een omschakeling in soort voer.
 

Kwaliteit en wetgeving  voor LiquiHorse

LiquiHorse is GMP+ en FSA geborgd. Dit betekent dat de ingrediënten in de LiquiHorse producten van hoge en constante kwaliteit zijn en dat deze grondstoffen alleen geleverd worden door gecertificeerde bedrijven. Alle producten worden onder strenge kwaliteitseisen geproduceerd en afgevuld.  Jaarlijks wordt ons bedrijf, net als haar toeleveranciers, gekeurd.

De samenstelling voldoet aan Europese wet- en regelgeving. LiquiHorse is dopingvrij en geschikt om ieder paard dagelijks te voeren.

Heeft jouw paard een mineralen en vitaminen tekort of overschot?

De mineralen en vitaminen zijn in kleine hoeveelheden in het rantsoen nodig en ook in een juiste verhouding tot elkaar. Mineralen en vitaminen tekorten of overschotten zijn vaak pas merkbaar als er al langere tijd te weinig of juist teveel aanwezig zijn in het voer van een paard. In de praktijk komen er vaker tekorten voor dan overschotten.  Vaak zien we dan dat zodra de eigenaar van het paard het idee heeft dat er een tekort optreedt, er dure voedingssupplementen gekocht worden om het tekort in korte tijd terug te dringen. Daarna stopt de eigenaar weer met het verstrekken van extra mineralen. Hierdoor ontstaat een jojo effect en loopt het paard regelmatig tegen een tekort aan.  

Wij vinden het belangrijk dat paarden dagelijks voldoende mineralen en vitaminen krijgen om zich 365 dagen per jaar fit te voelen.

Heb je vragen over LiquiHorse of wens je een voeradvies op maat?

U kunt ons direct online een bericht sturen door hier te klikken of door te bellen op 0625038437
Nut van mineralen en vitaminen voor paarden


Bekijk de LiquiHorse varianten voor:
Gespannen paarden
Sportpaarden
Paarden die energie nodig hebben
Paarden met hoefproblemen
Slecht verharende paarden
Drachtige of lacterende fokmerrie 
Opgroeiende veulens tot 2 jaar