Sportpaarden: Essentiele mineralen en vitaminen Herstelt uw paard slecht na een wedstrijd? Verzuurt het paard tijdens de wedstrijd? Uit onderzoek blijkt dat het aminozuur Carnitine verzuring tegengaat en zorgt voor een betere energie benutting bij sportpaarden.

Rol van Carnitine

Carnitine is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt in de omzetting van vet naar energie. Daarnaast vermindert carnitine de spierafbraak  en vermindert het ook de opbouw van melkzuur in de spieren tijdens inspanning (verzuring). Vooral sportpaarden die  in korte tijd moeten presteren zoals springpaarden, paarden die actief zijn in de endurance en dravers hebben verhoogde vraag naar Carnitine. Paarden krijgen lage gehalten Carnitine binnen via grassen en granen, echter in een te lage hoeveelheid om goed te presteren tijdens wedstrijden en goed te herstellen na de wedstrijd. 

Carnitine en Magnesium voor sportpaarden

LiquiHorse Sport is daarom ook speciaal voor sportpaarden samengesteld. Het product bevat naast Carnitine ook Magnesium. Het mineraal Magnesium is van belang bij het ontspannen van de spieren en het herstel van de spieren te verbeteren. Een tekort aan magnesium bij sportpaarden zal zich uitten in; verzuring in de spieren, een ongeconcentreerd paard en stijve en stramme spieren na een wedstrijd.

Krachtvoer sportpaarden

Vetrijke rantsoenen voor paarden worden gepromoot als zijnde één met een zeer hoge energie-inhoud. Indien een hoog vet rantsoen wordt gevoerd is Carnitine dé toevoeging die zorgt voor de juiste omzetting naar energie voor uw paard.

Bent u actief in de sport? Rijdt u regelmatig wedstrijden?
Dan kan LiquiHorse Sport gevoerd worden vier dagen voor en vier dagen na een wedstrijd. Heeft u geen wedstrijd? Dan voert u LiquiHorse Basis om uw paard toch te voorzien in de dagelijkse mineralen en vitaminen behoefte. De dosering is 30 - 60ml voor pony's en 60 - 90 ml voor een paard per dag.  Door de vloeibare vorm van de mineralen en vitaminen zijn ze makkelijk te doseren over ruwvoer, krachtvoer en zelfs door drinkwater.

De LiquiHorse producten zijn online te bestellen maar ook per email en telefonisch. Wilt u graag een vrijblijvend advies afgestemd op het rantsoen en activiteiten van uw paard? Bel dan 050 406 1254 of stuur een bericht via het contactformulier

    25-04-2016 10:18     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.