Wat is L-Carnitine ?

Carnitine is een speciaal aminozuur dat een essentiële rol speelt in de vetstofwisseling. Vetten kunnen pas verbrand worden als ze in aanraking komen met Carnitine. Carnitine transporteert overtollige vetzuren in een cel naar de mitochondriën. Dit is de energiecentrale binnen een cel, waar de vetten worden omgezet naar de biologische energie ATP in spieren. Het lichaam en de spieren functioneren niet zonder deze energie. Is in de cel de vetzuurmolecuul omgezet naar energie, dan keert de carnitine molecuul terug naar de cel om meer vetzuren te halen. Dit proces blijft zich op deze manier herhalen.

Meer energie met L-Carnitine

Carnitine is de enige stof die overtollige vetten kan laten verbranden. De vetten worden dus afgebroken tot de energie die het die het lichaam zo hard nodig heeft. Carnitine is vooral nodig voor de spieren. Het ingeven (voeren) van extra Carnitine in de vorm van L-Carnitine bevordert de verbranding van vetten en het verkrijgen van meer energie. Het helpt goed tegen vermoeidheid en het gaat spierverzuring tegen. Het geeft op een natuurlijke manier meer energie.

Sportpaarden kunnen profiteren van L-Carnitine. Het verhoogt prestaties tijdens langdurige inspanningen. L-Carnitine stimuleert een hogere verbranding van vet, dat zorgt voor het vrijkomen van extra energie in het lichaam. Door die extra energie kunnen de paarden de inspanning langer volhouden en wordt uiteindelijk het uithoudingsvermogen vergroot. Daarnaast vermindert L-Carnitine de spierafbraak en vermindert het ook de opbouw van melkzuur in de spieren tijdens de inspanning. L-Carnitine zorgt voor een sneller herstel na inspanning.

In LiquiHorse Sport zit naast Carnitine ook de mineralen en vitaminen die uw sportpaard nodig heeft. LiquiHorse Sport voert u 4 dagen voor tot 4 dagen na een wedstrijd. Het product LiquiHorse Sport wordt altijd naast LiquiHorse Basis, LiquiHorse Relax of een van de overige producten gevoerd.

Vetrijke rantsoenen voor paarden worden gepromoot als zijnde één met een zeer hoge energie-inhoud. Echter het paardenlichaam is niet in staat deze energie te gebruiken zonder een goede L-Carnitine voorziening. Indien een vetrijk rantsoen wordt gevoerd moet een L-Carnitine toevoeging overwogen worden.
LiquiHorse Sport zijn vloeibare mineralen en vitaminen die onder andere Carnitine en een hoger gehalte aan Magnesium bevatten.

Proef met L-Carnitine 

De resultaten van een onderzoek over de invloed van Carnitine bij sportpaarden.

Carnitine voor paarden