LiquiHorse Fok 5 liter
LiquiHorse Fok 5 liter
7 Reviews | Review toevoegen
LiquiHorse Fok 5 liter is speciaal ontwikkeld voor drachtige merries. In de laatste maanden van de dracht is het belangrijk dat alle mineralen voldoende aanwezig zijn voor merrie en veulen!
€ 84,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Heb jij een vrolijkheid die lastig drachtig wordt? Of een drachtige vrolijkheid die je met het juiste voer wil voorzien van mineralen en vitamines? In beide gevallen is LiquiHorse Fok misschien het product voor jouw vrolijkheid.

Een gezonde merrie, een gezondere veulen
LiquiHorse Fok is speciaal gemaakt voor drachtige vrolijkheden en fokmerries die lastig drachtig worden . Sommige vrolijkheid heeft een toenemende vruchtbaarheid en/ of latente hengstigheid slecht zien. Dit maakt het lastig om succesvol te insemineren van dekken. De juiste voeding kan hierin een verschil maken, ook tijdens de dracht zelf. Vooral in de laatste paar maanden van de dracht is het de juiste mineralen- en vitaminesupplement kritiek. Dan groeit het veulen snel en wordt ongeveer de helft van het horizontale geboortegewicht gevormd. De voeropname van de merrie neemt af, krachtige het veulen meer ruimte inneemt. Als de vrolijkheid niet de juiste balans van mineralen en vitamines binnenkrijgt, kan dit leiden tot tekorten en nadelige gevolgen voor vrolijkheid en veulen . De juiste voeding kan ook invloed hebben op de bevalling zelf en het praktische resultaat van de nageboorte .

Voeding voor fokmerrie of drachtige merrie
Het uitvoeren van een fokmerrie vereist een speciaal supplement met hoog op beschikbare mineralen en vitaminen. De vloeibare mineralen en vitaminen in LiquiHorse Fok ondersteunen de vruchtbaarheid en conditie van de fokmerrie zodat zij in topconditie blijft terwijl het veulen op komst is.

Hoe kan LiquiHorse Fok het verschil maken voor je fokmerrie?
Ruwvoer bevat altijd te weinig mineralen of vitaminen. Een scheve mineralen- en vitaminebalans zorgt ervoor dat hun werk niet optimaal kan werken. Aanvulling met krachtvoer van merriebrok is vaak niet de beste oplossing voor een (drachtig) paard, of door het verzurende effect van zetmeel en suikers . Daarnaast bevat ruwvoer en merriebrokken overvloedig vaak calcium. Dit vermindert de opname van magnesium . LiquiHorse Fok is precies afgestemd om fokmerries van een complete mineralen- en vitaminebalans te voorzien, zodat alle elementen gezamenlijk hun werk doen en de merrie de volledige uit ruwvoer beter kan benutten. 1 + 1 = 3!

LiquiHorse Fok bevat essentiële mineralen en vitaminewaardes, waaronder:
 • Extra magnesium; essentieel voor de groei van het veulen.
 • Zink, koper en selenium; deze elementen bevinden zich steeds minder in het ruwvoer maar zijn essentieel voor de celgroei en vorming van de foetus.
 • Foliumzuur; voor de groei van het centrale zenuwstelsel, de placenta en weefsels.
 • Belangrijke vitamines die het lichaam van energie voorzien en versterken

Supplement voor fokmerries
Fokkers ervaren dat met LiquiHorse Fok in het paardenrantsoen een merrie gemakkelijker en succesvoller drachtig wordt. Hun ervaring is ook dat het bijdraagt aan een vlotte geboorte, sterk veulen en gemakkelijkere nageboorte. Een dagelijkse dosering van gemiddeld 60 ml kost €0,93 - €1,18 (afhankelijk van de flacongrootte).

Meer weten wat in jouw specifieke situatie het beste product is? Vraag gerust een gratis voeradvies op maat bij ons aan.

LiquiHorse Fok
 
 • Verkrijgbaar in flacons van 1 liter, 5 of 20 liter
 • Dopingvrij
 • Bevat GMP gekeurde en gecertificeerde ingrediënten
 • Bevat deze samenstelling

Gebruiksaanwijzing:
LiquiHorse kan overal doorheen gevoerd worden, bij voorkeur over ruwvoer, luzerne, timothee of esparcette. Goed mengen. Dagelijkse dosering van 30-60 ml voor een pony en 60-90 ml voor een paard.

Meebestellen?
Ervaringen van klanten bij gebruik van LiquiHorse Fok
 • Merrie sneller drachtig
 • Minder inseminatiepogingen
 • Minder verwerpingen van het veulen
 • Vlotte geboorten en vlot afkomen van nageboorten
 • Sterkere, actievere veulens
Klantenreviews over LiquiHorse Fok
 • Nu een tweede veulen bij onze merrie. Beide keren heeft de merrie LiquiHorse Fok gekregen. Snel drachtig, soepele bevallingen en levendige, actieve veulens. Merrie ziet er top uit!
 • Na een jaar lang de merries LiquiHorse Fok te hebben gegeven, zie ik het resultaat; zeven merries drachtig, zeven sterke veulens en vlotte nageboortes. Waar eerder de merries met hun nageboorte bleven staan en de veulens niet zo sterk en actief waren, is dat nu anders. Voor een groot deel is dit volgens mij te wijten aan de voeding van de merries. Op basis van ruwvoer- en bloedonderzoek heeft voeradviseur Jan van Benthem een voeradvies opgesteld en ik ben de merries dagelijks LiquiHorse Fok gaan voeren naast het ruwvoer.
 • Meestal moest mijn merrie een keer of drie geïnsemineerd worden. Bij de vorige eigenaar werd ze zelfs een jaar niet drachtig! Sinds we LiquiHorse Fok gebruiken hebben we haar elk jaar nog in één inseminatie drachtig gekregen. Ook hield de dracht elke keer stand.
 • Wij hebben dit jaar in onze fokkerij bij alle merries voor het eerst LiquiHorse Fok ingezet. Het valt ons op hoe sterk de veulens zijn bij de geboorte en hoe gezond ze hun start hebben gemaakt. Wij schrijven dit verschil voor een groot deel toe aan LiquiHorse Fok, waarmee we drie maanden voor de uitteldatum zijn begonnen.
 

Antwoord op de meest gestelde vraag over LiquiHorse Fok:


Wanneer moet ik LiquiHorse Fok gaan geven?
Je kunt met LiquiHorse Fok starten zodra je plannen maakt voor jouw fokmerrie. Is jouw merrie al drachtig? Gebruik dan zeker in de laatste maanden, wanneer de voeropname daalt, dagelijks LiquiHorse Fok om de merrie te voorzien van extra mineralen en vitaminen.
Twijfel je? Vraag gerust een gratis voeradvies aan.
 

Het bedrijf en de expertise achter LiquiHorse Fok

Met tientallen jaren ervaring en expertise in de dier- en paardenvoeding ontwikkelde Van Benthem Minerals de LiquiHorse producten. Uiteraard zijn de LiquiHorse producten GMP gecertificeerd. 
Inmiddels zijn er al vele eigenaren met paarden en pony’s geholpen met de voeradviezen en de LiquiHorse producten. In alle voeradviezen is er oog voor het individuele paard en is meten = weten de uitgangssituatie. Met een transparant, compleet voeradvies op maat en een duidelijke uitleg willen we ook jouw paard helpen om de mineralen- en vitaminebalans optimaal te krijgen. Dan is de weerstand tegen ziekten maximaal en de kans op blessures minimaal. Ons motto is dan ook: 365 dagen fit.


Bekijk hier de samenstelling van LiquiHorse Fok

Sorteren op:

Review toevoegen
Alice - 27-05-2022 21:06

Na voeradvies gestart met fok en energy oil van Liquihorse. Normaal een merrie die zich helemaal weg geeft tijdens het zogen en de laatst maand van de dracht hier dit keer al mee begon..Vanwege slecht tegen suikers, zetmeel en lucerne kunnen vond ik dit een zeer interessant concept, want gewone merrie brok geeft klachten. Nu 2 weken in gebruik, merrie zit lekker in haar vel, glanst en is weer mooi vol in conditie. En het scheelt enorm in ruimte qua opslag. Kortom tevreden!

Mascha - 28-04-2022 14:29

Ik heb een aantal oudere merries waar ik dit jaar nog 1 x mee wil proberen te fokken. Ik geef sinds kort liqui horse fok en ze lijken het er goed op te doen. Zijn goed in orde (maken een goed fitte indruk en hebben glans op de vacht) en tot nu toe lijkt alles in de begeleiding goed te gaan (eisprongen verlopen goed, merries zijn schoon en binnenkort eerste controle op dracht). Tot nu toe ben ik positief!

Klazien - 15-07-2021 09:01

Met de wedstrijden kreeg onze pony Fleur altijd al de liquihorse relax, wat heel goed beviel. Tijdens haar dracht hebben we informatie bij jullie opgevraagd en gaven jullie het advies de liquihorse fok te gaan gebruiken. Tijdens de dracht zag ze er ontzettend goed uit, de bevalling verliep ook super en de nageboorte kwam ook heel snel. Omdat de producten zo goed bevallen hebben we ook voor het veulen advies opgevraagd en zijn we de liquihorse opfok gaan gebruiken. We zien dat hij daardoor goed groeit, goed z'n veulenhaar verliest en ontzettend mooi in z'n vacht zit.

Rinus Loman - 21-11-2019 16:45

Na een jaar lang de merries LiquiHorse Fok te hebben gegeven kan ik zeggen dat er resultaat geboekt wordt. 7 merries drachtig, alle 7 een prachtig sterk en actief veulen en ook alle merries vlot de nageboorte eraf! Waar we eerder problemen hadden dat de merries met hun nageboorte bleven staan en dat de veulens niet zo sterk en actief waren, is dat dit jaar wel anders. Voor een groot deel is dit volgens mij te wijten aan de voeding van de merries. Het ruwvoer is onderzocht voordat ik startte met LiquiHorse. Voeradviseur Jan van Benthem heeft op basis van de resultaten van het bloedonderzoek én het ruwvoeronderzoek een voeradvies opgesteld en ik ben de merries dagelijks LiquiHorse Fok gaan voeren naast het ruwvoer.

Cindy Haentjens - 01-05-2019 10:15

Nu een 2e veulen bij onze merrie, beide keren heeft de merrie LiquiHorse Fok gekregen. Snel drachtig en beide keren een mooie vlotte bevalling en een levendig en actief veulen. Merrie ziet er ook top uit!

Marianne de Zeeuw (Goudkamp Stables) - 19-12-2016 15:06

Meestal moest ze een keer of 3 geïnsemineerd worden. Bij de vorige eigenaar werd ze zelfs een jaar niet drachtig! Sinds we LiquiHorse Fok gebruiken hebben we haar elk jaar nog in 1 inseminatie drachtig gekregen. Zelfs terwijl de dierenarts adviseerde niet in de veulenhengstigheid te insemineren. Omdat de baarmoeder niet mooi schoon en nog groot en grof was. Ondanks dat werd ze in 1 keer drachtig. Ook hield de dracht elke keer stand.

Linda van Engelshoven - 18-10-2016 08:40

Wij hebben dit jaar in onze fokkerij bij alle merries voor het eerst Liquihorse Fok ingezet. Het is ons opgevallen hoe sterk onze veulens waren bij de geboorte en hoe gezond ze hun start gemaakt hebben. De veulens kwamen snel in de benen en waren meteen krachtig. Ook nog geen diarree, geen snotneuzen etc gezien dit jaar. Wij schrijven dit verschil voor een groot deel toe aan het supplement Liquihorse Fok, waarmee we 3 maanden voor de uitteldatum begonnen zijn. Wij zullen het zeker blijven gebruiken!