Een paard met nek-, hals- en rugklachten, verslikking van voedsel, verstopping in de slokdarm en  maag en darm problemen. Een aantal problemen die voorkomen bij paarden die geen juiste eethouding hebben en niet van de grond eten.

Maag en darmproblemen paard  

De anatomie van een paard is er op gemaakt om van de grond te eten. Als een paard van de grond eet zakt de onderkaak naar voren waarbij de kiezen perfect op elkaar aansluiten om het voedsel te vermalen. Als het paard op meer dan een meter hoogte zijn voer aangeboden krijgt sluit het gebit minder goed en wordt het voedsel minder goed vermalen. Dit kan tot maag en darmproblemen leiden. Daarnaast zal uw paard bij een onnatuurlijke eethouding sneller haken op de kiezen krijgen.

Voorkomen van verslikken en stof in longen

Bij een natuurlijke eethouding loopt de slokdarm van beneden naar boven. Voeren vanaf de grond voorkomt dat de slokdarm verstopt raakt of je paard zich kan verslikken. Paarden zijn zeer gevoelig voor stof en schimmels in de longen. De ideale eethouding voorkomt dat er geen stof in de longen van je paard komt.

Minimale spierinspanning bij juiste eethouding

Ook kost het een paard een minimum aan spieraanspanning als het met zijn hoofd naar beneden graast. Het paard hoeft het, in verhouding, zware hoofd niet omhoog te houden. Dit is ontspannen voor het lijf en zorgt voor een betere bloedsomloop. Voedsel op hoogte zorgt ervoor dat bij het paard spieren aangespannen worden en het gevolg kan zijn dat er nek-, hals- en rugklachten ontstaan.
Biedt daarom het voer van uw paard zo laag mogelijk bij de grond aan. Dit geldt voor zowel krachtvoer als ruwvoer. Dat laatste vooral omdat een paard hier langer mee bezig is. Een oplossing voor het (onbeperkt) ruwvoer voeren op de ideale eethouding is bijvoorbeeld een tower feeder.

Voermanagement paard

Niet alleen de eethouding voorkomt bovenstaande problemen bij een paard. Ook de factoren van kwalitatief goed voer en de mineralen en vitaminen balans spelen mee. Uit ervaring van meerdere sportpaardenhouders blijkt dat LiquiHorse naast het voeren van kwalitatief goed ruwvoer de vitaminen en mineralen in balans brengt.

Op onze Facebook pagina kan u al enkele gebruikerservaringen lezen. Op onze website kunt u meer informatie vinden over LiquiHorse en de verschillende LiquiHorse producten. 

Vragen?

Heeft u nog vragen over de juiste eethouding en het voeren van LiquiHorse voor de juiste hoeveelheid vitaminen en mineralen balans bij uw paard? Neem dan contact met ons op per telefoon 050 406 2615 of via het contactformulier.
 
    19-04-2018 11:45