Nerveus en gespannen paard

Vertoont je paard zogenaamd heet gedrag? Is je paard of pony erg gespannen of kijkerig tijdens trainingen en wedstrijden?

Sommige paarden hebben van nature veel temperament en zijn energiek. Door de voeding af te stemmen op je paard kun je zorgen voor meer ontspanning. Het paard wordt rustiger en meer gericht op de ruiter. Lees verder waarom het mineraal magnesium hier een belangrijke rol bij speelt.

Ontspanning in de spieren

Van nature bevatten spiercellen magnesium. De spiercel zal zich voor het bewegen vullen met calcium en de magnesium verdringen. Om weer te ontspannen verdringt het magnesium de calcium uit de spiercel. Wanneer er een tekort is aan magnesium zal de calcium in de spiercel blijven. Hierdoor blijft er spanning op de spieren staan en heeft het stress tot gevolg. Een tekort aan magnesium uit zich in spierrillingen en nervositeit. Magnesium is een mineraal die een paard of pony dagelijks nodig heeft voor spieronderhoud en botopbouw. Calcium is veelal voldoende aanwezig in het ruwvoer en wordt met de juiste hoeveelheid LiquiHorse beter opgenomen uit het rantsoen. Mocht er te weinig calcium in het rantsoen zitten dan voer je bijvoorbeeld luzerne bij.

Voeren op basis van energie, eiwit, mineralen en vitaminen

Bij nervositeit en heet gedrag van je paard dien je het rantsoen aan te passen. Dit doe je door een basis rantsoen te verstrekken van kwalitatief goed ruwvoer en de dagelijkse mineralen en vitaminen. Door mineralen en vitaminen te verstrekken wordt de langzaam verteerbare energie en het eiwit uit ruwvoer het beste benut. Uit onderzoek blijkt dat een paard in veel gevallen voldoende heeft aan het basis rantsoen: kwalitatief goed ruwvoer en de dagelijks benodigde mineralen en vitaminen zoals in LiquiHorse Relax. Bij zwaardere inspanning waarbij meer energie nodig is, dan kun je  het rantsoen vetrijker maken met LiquiHorse Energy Oil.

Minder energie voor paard

Een paard is een echte ruwvoer eter. In de praktijk wordt er vaak teveel krachtvoer verstrekt aan paarden die maar licht werken. Door tenminste 2 kg DS per 100kg lichaamsgewicht aan ruwvoer te verstrekken met LiquiHorse wordt de energie uit het ruwvoer beter benut. Doordat het ruwvoer beter verteerd kan worden kun je met minder krachtvoer toe. Je  paard haalt dan de energie uit het ruwvoer. Wij kunnen je vrijblijvend een rantsoenadvies op maat geven voor je paard, neem direct online contact op of bel naar 050 406 1254

Ervaringen vloeibare magnesium, mineralen en vitaminen

Door LiquiHorse Relax dagelijks te verstrekken voorzie je altijd in de mineralen en vitaminen behoefte van je  paard. Hiermee voorkom je structurele tekorten. De magnesium gebruikt in LiquiHorse is door de vloeibare vorm direct en goed opneembaar. Het paard kan magnesium niet opslaan in het lichaam en daarom moet je het dagelijks  verstrekken. LiquiHorse Relax verdoofd niet en maakt het paard niet sloom maar zorgt voor ontspanning in de spieren waardoor het paard rustig en ontspannen wordt.

Gebruikerservaringen van LiquiHorse Relax zijn dat de paarden:
  •  fitter ogen,
  •  sneller stress laten afvloeien,
  •  soepeler in de spieren zijn,
  •  beter rijden en rustiger zijn maar wel hun temperament behouden.
  •  meer gericht zijn op de ruiter
Lees de ervaringen op de site van Supplementenvergelijk.

Jij wilt toch ook een ontspannen en rustig paard met aandacht voor de ruiter? Geef dan dagelijks 60 – 90 ml LiquiHorse Relax aan je paard (pony 30 - 60 ml) en kwalitatief goed ruwvoer. Voer je paard ook op basis van energie, eiwit, mineralen en vitaminen.Bestel direct LiquiHorse Relax in onze webshop.

Heb je nog vragen over LiquiHorse of wil je vrijblijvend voeradvies? Neem dan contact op via 050 406 1254 of via het contactformulier.

    03-05-2016 09:10     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.