De voerbehoefte van een ouder paard veranderd mede doordat de vertering van het voedsel minder goed werkt. Voorkom gewichtsverlies, spierblessures  en darmproblemen: voer een rantsoen op maat aan je oudere paard.

Compleet supplement

LiquiHorse Basis is geschikt voor oudere paarden. LiquiHorse Basis bestaat uit de mineralen en vitaminen die je oudere paard dagelijks nodig heeft naast weidegang en/of ruwvoer. Door een goede mineralen en vitaminen balans wordt de vertering bij je oudere paard beter. Daarnaast wordt de vloiebare mineralen en vitaminen van LiquiHorse makkelijk opgenomen door de darmwand omdat de mineralen en vitaminen al in oplossing zijn. Hierdoor zijn de mineralen en vitaminen in LiquiHorse direct beschikbaar voor je oudere paard. De LiquiHorse producten kun je doseren over ruwvoer,luzerne (zonder toegevoegde suiker), eventueel krachtvoer of door de slobber. 

Voorzien in voederbehoefte ouder paard

Het rantsoen is afhankelijk van de gezondheid van je paard. Het gebit speelt een belangrijke rol hoe je het rantsoen inricht.
Heeft je paard nog een goed gebit? Dan kun je het oudere paard nog voorzien van voldoende ruwvoer. Echter als het gebit niet zo goed meer is heeft een ouder paard behoefte aan makkelijk op te nemen voer zoals fijn ruwvoer of slobber.  

Wil je een vrijblijvend voeradvies op maat voor uw paard? Neem dan contact met ons op per telefoon 050 406 1254 of via het contactformulier.

Oudere paarden hebben een grotere behoefte aan de onderstaande elementen:
  • Calcium
  • Fosfor
  • Zink
  • Selenium
  • Vitamine E
  • Vitamine B
  • Vitamine K
  • Eiwit
  • Verteerbare vezels

Suikers en zetmeel oudere paarden

Een ouder paard dient zo weinig mogelijk suikers en zetmeel te krijgen. 

Wil je een krachtvoeder voeren? Kies dan voor een bewerkt product zoals gepofte granen of muesli. Deze producten zijn makkelijker te verteren voor je oudere paard.


Ouder paard met slechte vacht of slechte hoeven

Heeft je oudere paard een slechte vacht of slechte hoeven? Dan heeft je paard een andere mineralen en vitaminen behoefte. Met LiquiHorse Vacht of LiquiHorse Hoef ondersteun je het paard met die elementen die nodig zijn voor het beter verharen en sterke hoeven.

Kortom ook je oudere paard voer je op basis van energie, eiwit, mineralen en vitaminen. Neem voor vrijblijvend voeradvies contact op per telefoon 050 406 1254 of via het contactformulier.

    29-04-2016 15:11     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.