Het rantsoen is het fundament onder de gezondheid van het paard. Het maag-darmkanaal van het paard is ontworpen om de hele dag bezig te zijn met het verteren van ruwvoer. Het spijsverteringsstelsel heeft verschillende taken waaronder de overdracht van de voedingsstoffen aan het bloed. Om te zorgen dat het maag-darmkanaal optimaal functioneert, is energie nodig waarbij mineralen en vitaminen een belangrijke rol spelen.

Optimale bacterie-huishouding

Wij adviseren, naast het voeren van kwalitatief goed ruwvoer, om 365 dagen per jaar LiquiHorse Basis te voeren. Zo zorgt u dat de bacterie-huishouding optimaal blijft en daarmee de opname van voedingstoffen niet verminderen. Door de brede productsamenstelling van LiquiHorse  zijn eventuele vooraf bekende oorzaken van verstoringen in maag- darmstelsel zoals, stress en (zware) trainingen , goed op te vangen.

Snelle opname

Het voordeel van het toedienen van vloeibare mineralen en vitaminen in de vorm van LiquiHorse  is dat ze in deze oplossing sneller door de darmwand worden opgenomen. Hiermee zijn de mineralen en vitaminen  sneller beschikbaar voor het paard.

Oorzaken verstoorde darmflora 

Bij een verstoring in de darmflora komen de voor de spijsvertering "goede" bacteriën in de verdringing en krijgen schadelijke bacteriën, die kwalijke zuren produceren, de kans om zich te ontwikkelen. Dit heeft tot gevolg dat de opname van voedingsstoffen bij uw paard verminderen. Oorzaken van een verstoring van het (bacterie)evenwicht zijn bijvoorbeeld veranderingen in het voer en/of het voerschema, het trainingsschema, de trainingsomstandigheden of een wedstrijd. Het paard voelt zich tijdens een verstoring van het  darmflora (tijdelijk)  minder fit, heeft minder werklust en herstelt zich minder goed na inspanning.

Nog vragen? Neem vrijblijvend contact op! 

Heeft u nog vragen over onze producten en het voeren van LiquiHorse voor de juiste mineralen en vitaminen balans bij uw paard? Neem dan vrijblijvend contact met ons op per telefoon 050 406 2615 of per contactformulier 

    22-04-2016 10:22     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.