Voor een goed herstel na training is het belangrijk dat het paard beschikt over voldoende Magnesium in het lichaam. Magnesium is essentieel bij het ontspannen van de spieren. Dit is noodzakelijk voor een goed en vlot herstel na training van het paard. Magnesium ontspant, ontkrampt en zorgt voor een sneller herstel na inspanning.

Calcium en Magnesium verhouding paardenrantsoen

Ook de verhouding tussen Calcium en Magnesium in de voeding is van belang. Beide zijn tweewaardige mineralen. Calcium en Magnesium hebben gemeenschappelijke 'bindingsplaatsen'. Een overdosis aan Calcium verdringt Magnesium van deze bindingsplaatsen, waardoor de Magnesium zonder opgenomen te worden er weer via de urine uitkomt. Zo kan een overschot aan Calcium het herstel na training van het paard negatief beïnvloeden.
U voorziet uw paard van voldoende energie, eiwit, mineralen en vitaminen voor herstel van training door:
  • dagelijks LiquiHorse Basis of LiquiHorse Relax te verstrekken
  • voldoende kwalitatief ruwvoer te voeren
Heeft uw paard extreem zware trainingen? Dan is het raadzaam om uw paard LiquiHorse Sport te geven voor o.a. afvoer van spierafvalstoffen en voorkomen van verzuring. Lees hieronder meer informatie over de samenstelling en dosering van Liquihorse Sport.

Extra Carnitine voor sportpaard 

LiquiHorse Sport voorziet het paard in de dagelijkse mineralen en vitaminen behoefte. In dit product  zit Carnitine. Carnitine is een aminozuur dat een belangrijke rol speelt in de omzetting van vet naar energie. Daarnaast vermindert Carnitine de spierafbraak en vermindert het ook de opbouw van melkzuur in de spieren tijdens inspanning (verzuring). LiquiHorse Sport voert u 4 dagen voor tot 4 dagen na een extreem zware training of wedstrijd. De overige dagen verstrekt u dagelijks LiquiHorse Basis of LiquiHorse Relax. Door alle dagen LiquiHorse te voeren voorkomt u een jojo effect in de mineralen en vitaminen balans van uw paard. Wilt u een advies op maat? Neem dan contact op met LiquiHorse via het contactformulier of per telefoon 050 406 1254
 
 

Energie en eiwitbehoefte sportpaard

Paarden of pony's kunnen meestal voldoende energie en eiwit uit ruwvoer halen en dan is het voeren van krachtvoer niet nodig, mits u dagelijks LiquiHorse voert. 

Komt uw paard energie tekort? Geef dan een energierijk krachtvoer die geschikt is voor sportpaarden. Indien een hoog vet rantsoen wordt gevoerd is Carnitine dé toevoeging die zorgt voor de juiste omzetting naar energie voor uw paard.

Wilt u meer informatie over het rantsoen van uw sportpaard? Neem dan contact met ons op!


| Meer