LiquiHorse Vacht 1 liter
LiquiHorse Vacht 1 liter
3 Reviews | Review toevoegen
LiquiHorse Vacht 1 liter is een compleet supplement van vloeibare mineralen en vitaminen dat helpt om de weerstand van je paard en het herstel van de huid en de vacht te verbeteren.
€ 21,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Een gezond, glanzend paard is een lust voor het oog. Als het grootste orgaan van een paard beschermt een gezonde huid tegen schadelijke indringers. Wat te doen als je paard last heeft van huidproblemen, zoals zomereczeem,  mok of als je paard slecht door de verharing komt?

LiquiHorse Vacht is een compleet supplement van vloeibare mineralen en vitaminen dat helpt om de weerstand van je paard en het herstel van de huid en de vacht te verbeteren. Zo ondersteun je je paard van binnenuit. En dat zie je aan de buitenkant!

Vacht- en huidproblemen bij paarden
We kunnen vaak aan de huid en vacht zien of een paard goed in zijn vel zit. Een doffe, slordige, te dunne of juist langharige vacht (voor zover dat niet bij het ras hoort) en/of verlies van de diepte van de vachtkleur zijn tekenen van een mineralen- en/of vitaminetekort.
Ook als je paard moeite heeft met verharen of last heeft van een dip omdat de rui veel energie kost, kunnen er tekorten spelen.

Mok bij je paard
Als de weerstand en de huid van een paard niet sterk genoeg is, is het niet goed bestand tegen bacteriën. Dit is het geval bij mok. We zien regelmatig mok bij paarden met sokken zoals een
Fries paard of Tinker. Ook paarden zonder sokken waarbij de mineralen- en vitaminebalans niet op peil is, kunnen in bepaalde omstandigheden mok ontwikkelen.

Zomereczeem bij paarden en pony’s
Er wordt weleens gezegd: jeuk is erger dan pijn. Je wilt zomereczeem bij je paard of pony dan ook zo veel mogelijk voorkomen of verminderen. Zomereczeem komt vaker voor bij sobere rassen. Daarom is zo min mogelijk suiker in het rantsoen belangrijk. LiquiHorse Vacht is een supplement met alle essentiële mineralen en vitaminen, zonder toegevoegde suikers. Het maakt het bijvoeren van krachtvoer overbodig.

Essentiële mineralen en vitaminen voor de huid en vacht van je paard
De mineralen en vitaminen in LiquiHorse Vacht ondersteunen het herstel van de huid. Daarnaast helpt de uitgekiende balans van mineralen en vitaminen in LiquiHorse Vacht de weerstand op peil te houden en de voedingsstoffen uit het ruwvoer beter te benutten. Dit helpt een energiedip te voorkomen.


Belangrijke mineralen voor een goede conditie van huid en vacht zijn o.a. mangaan, koper, zink, zwavel en selenium. Zink en zwavel zijn essentieel bij de vorming en het onderhoud van de huid en vacht. Ook verbetert zink de weerstand. Koper is een belangrijke katalysator bij de vorming van elastine en bindweefsel (collageen). Mangaan beïnvloedt ook de kwaliteit van collageen en de verbinding tussen de huid en hoorncellen. Selenium zorgt samen met vitamine E voor vlotte wondgenezing.

B-vitaminen voor huid, haar en hoeven
Andere vitaminen die belangrijk zijn voor een gezonde vacht zijn o.a. de vitamines B2, B6 en B8 (Biotine). Biotine wordt ook wel vitamine B7 of vitamine H genoemd door de positieve invloed op huid en haar en bij paarden ook op de hoeven. Het ondersteunt de productie van keratine (eiwit dat door de opperhuid wordt gemaakt). Daarnaast speelt biotine een belangrijke rol in de energiehuishouding. Vitamine B6 ondersteunt de productie van aminozuren die de haargroei stimuleren.

Worstel jij met huidproblemen bij je paard?
LiquiHorse Vacht is een speciale samenstelling gebaseerd op LiquiHorse Basis, maar met extra mineralen en vitaminen voor huid en vacht. Vloeibare mineralen en vitaminen zijn beter opneembaar dan in droge vorm zoals poeders, granulaten en krachtvoer. LiquiHorse Vacht ondersteunt niet alleen huid en haar, het pakt ook andere mogelijke tekorten tegelijkertijd aan. Alles in één!

Een dagelijkse dosering van gemiddeld 60 ml kost € 0,93 - € 1,18 (afhankelijk van de flacongrootte).

LiquiHorse Vacht
 • Is verkrijgbaar in flacons van 1 liter of jerrycans van 5 of 20 liter
 • Bevat GMP gekeurde en gecertificeerde ingrediënten
 • Heeft deze samenstelling
   
Gebruiksaanwijzing:
LiquiHorse Vacht kan door het voer gemengd worden, bijvoorbeeld ruwvoer, luzerne, timothee of esparcette. De dagelijkse dosering voor een pony bedraagt 30-60 ml, voor een paard 60-90 ml.


Meebestellen?
Ervaringen van klanten met LiquiHorse Vacht
 • Paard had allerlei huidproblemen. Vachtwisseling verliep moeizaam. Na één maand LiquiHorse Vacht begon het weer op een echte Fries te lijken. Paard is vol energie en glanst! Blijkbaar toch een tekort gehad.
 • Pony vindt het lekker. Het ruikt goed, wordt met smaak opgegeten. De vacht glanst al meer, ook al gebruiken we het nog maar kort.
 • Paard krijgt een superglanzende vacht, gezonde huid en meer energie. Topproduct!
 • Mijn mini-Shetlander heeft PPID, lichte hoefbevangenheid en liep niet rad. Rantsoen aangepast en ik had nog LiquiHorse Vacht staan. Binnen een week liep hij rad.
   
 • Paard vond het in eerste instantie beetje vreemd dat het door zijn voer zat maar hij voelt zich er wel beter door. Energiek, voorwaarts, glimmende vacht!

Reviews van klanten over de service en voeradviezen van LiquiHorse
 • Bedankt voor jullie hulp! Na één maand is het resultaat al enorm!
 • Fijne adviezen! Bij vragen krijg je altijd snel een onderbouwd antwoord.
 

Antwoorden op de meest gestelde vragen over LiquiHorse Vacht

Vraag: Kun je dit product altijd aan je paard geven of is het een kuur?
Antwoord: Je kunt LiquiHorse Vacht dagelijks voeren; de hoeveelheid mineralen en vitaminen zijn optimaal afgestemd op de dagelijkse behoefte van je paard of pony. Verbetert de conditie van de vacht na enige tijd niet aanzienlijk, dan is nader onderzoek noodzakelijk.
 

Het bedrijf en de expertise achter LiquiHorse Vacht

Alle producten van LiquiHorse zijn door Van Benthem Minerals ontwikkeld op basis van tientallen jaren ervaring en expertise in de dier- en paardenvoeding. Uiteraard zijn ze GMP gecertificeerd.

Inmiddels zijn er al vele eigenaren van paarden en pony’s geholpen met de voeradviezen en de LiquiHorse producten. In alle voeradviezen is er oog voor het individuele paard en is meten = weten de uitgangssituatie. Met een transparant, compleet voeradvies op maat en een duidelijke uitleg willen we ook jouw paard helpen om de mineralen- en vitaminebalans optimaal te krijgen. Dan is zijn weerstand tegen ziekten maximaal en de kans op blessures minimaal. Ons motto is niet voor niets: 365 dagen fit.


Bekijk hier de samenstelling van LiquiHorse Vacht

Sorteren op:

Review toevoegen
Yvonne van Eerden - 03-05-2021 22:42

Prima. Snelle bezorging

Alice - 24-03-2021 09:42

Mijn shetlander was licht hoefbevangen en liep niet rad. Uiteraard het rantsoen aangepast maar een paar dagen nadat ik LiquiHorse Vacht ben gaan geven (dit had ik nog staan), zag ik al een groot verschil. Binnen een week liep hij rad en sindsdien is dat zo gebleven. Ik geef hem de LiquiHorse middels een spuitje in de mond. Zo krijgt hij verder geen extra energie binnen.

Danielle - 16-11-2020 12:25

Paard vond het in eerste instantie beetje vreemd dat het door zijn voer zat maar hij voelt zich er echt wel beter door. Energiek, voorwaarts, glimmende vacht!