Bij een groot onderzoek in Nederland is vastgesteld dat bijna 25% van de paarden een tekort heeft aan magnesium.

  • Wat doet magnesium voor paarden?
  • Paarden met magnesium tekort
  • Verschillende vormen van opname van magnesium.
  • Magnesium voor u paard in opgeloste vorm

Wat doet magnesium voor paarden?

Magnesium is voor het paard een belangrijk element bij de werking van spieren. Een te laag gehalte aan magnesium bij paarden in het bloed betekent dat er vaak in het voer te weinig Magnesium aanwezig is. Paarden kunnen magnesium uit hun skelet vrijmaken. Dit betekent dat de kwaliteit van het skelet achteruit gaat en dit is zeer onwenselijk. Daarom is het belangrijk dat de paarden over voldoende magnesium beschikken.

Paarden met magnesium tekort

Voldoende magnesium beschikbaar stellen is het devies. Dit is nog niet zo eenvoudig. Als het paard te veel zout krijgt dan wordt er teveel magnesium onttrokken via de urine en verlaat het magnesium vroegtijdig het lichaam. Als Magnesium wordt aangeboden in combinatie met een calcium rijk rantsoen, dan concurreert de calcium met de magnesium en zal er minder magnesium door het paard worden opgenomen.

Verschillende vormen van opname van magnesium

Daarnaast is de vorm waarin de magnesium aan het paard wordt gegeven van belang. Vaak wordt magnesium in een slecht opneembare vorm aan het paard gegeven. Door in opgeloste vorm de magnesium aan het paard aan te bieden, wordt de magnesium beter opgenomen en verdwijnt er veel minder Magnesium via de mest.

 

Goed opneembare magnesium

Een paard kan geen magnesium opslaan in zijn lichaam. Hij heeft het dus dagelijks nodig. Daarbij is niet elke magnesiumvorm voor het paard goed opneembaar. Magnesiumoxide, de vorm waarin magnesium vaak aan krachtvoer wordt toegevoegd, lost pas op bij een heel lage zuurgraad. De zuurgraad in de paardenmaag is niet laag genoeg, waardoor deze magnesiumbron door het paard niet goed kan worden opgenomen. In LiquiHorse Relax zit een vloeibare magnesiumvorm die direct en goed opneembaar is door je paard.

Magnesium voor uw paard in opgeloste vorm

LiquiHorse Basis 

Voor veel paarden dekt LiquiHorse Basis prima de dagelijkse behoefte aan mineralen en vitaminen. Magnesium is hierbij als essentieel bestandsdeel in LiquiHorse Basis opgenomen.

LiquiHorse Sport 

Speciaal voor sportpaarden is het product LiquiHorse Sport ontwikkeld. In LiquiHorse Sport zit een hoger gehalte aan Magnesium en Carnitine om verzuring van de spieren tegen te gaan en snel te herstellen na een wedstrijd.

LiquiHorse Relax 

Het product LiquiHorse Relax is speciaal ontwikkelt voor sensibele paarden of paarden die gespannen zijn. In LiquiHorse Relax zorgt het hogere gehalte aan Magnesium voor ontspanning van de spieren.

Direct bestellen of weten welke producten met magnesium het meest geschikt zijn voor u eigen paard? Neem dan contact met ons op.