Voer jij je paard wel effectief en efficient?

Het spijsverteringskanaal van een paard bestaat uit de volgende onderdelen: mond, slokdarm, maag, dunne darm, blinde darm en dikke darm. 
Kun je het beste mineralen en vitaminen in poedervorm, granulaat, brok of vloeibaar voeren?Hier staan de voordelen en nadelen op een rij!

Lees wanneer een paard zijn mineralen en vitaminen het beste op zodat het ook optimaal benut kan worden.

Opname van mineralen en vitaminen
Het is van belang dat een paard goed kauwt op het voer zodat het voer makkelijk door de slokdarm gaat en er voldoende speeksel aangemaakt wordt en om de Ph in de maag in balans te houden. Voeradviseur Jan van Benthem adviseert daarom altijd om LiquiHorse te mengen met GreenHorse luzerne zonder toevoegingen. Luzerne zorgt voor speekselproductie en daarmee verbetert het verteringsproces.De opname van mineralen en vitaminen in het bloed begint direct in het spijsverteringskanaal. Hier moeten mineralen een vorm hebben die opgenomen kan worden door de cel, via de wand van de cel. De opname van mineralen en vitaminen ligt dus aan de vorm van het molecuul en de concentratie.

Vorm van mineralen en vitaminen

Het aanbieden van mineralen in vaste vorm (poeder, granulaten en chelaten) is minder effectief omdat deze eerst in water moeten worden opgelost voordat ze aan het proces van de vertering kunnen meedoen. Het oplossen van vaste mineralen kost het paard meestal energie en ook veel tijd. Sommige mineralen lossen alleen op in een zure omgeving. Doordat de mineralen maar een beperkte tijd in het lichaam verblijven, zal een deel van de aangeboden mineralen het lichaam weer ongebruikt verlaten. Dit probleem treedt ook op als mineralen aangeboden worden in de vorm van organisch of anorganische complexen of chelaten als deze in poeder, brok of granulaat vorm gegeven worden. LiquiHorse is al in oplossing gebracht en direct beschikbaar voor jouw paard zonder dat het energie kost.

Voordeel van de vloeibare LiquiHorse

Voordeel van aanbieden in vloeibare vorm is de wijde verspreiding in het spijsverteringskanaal. Een vloeistof kan zich beter verspreiden dan een poeder die over het voer worden gestrooid. Het is meer effectiever om vloeibare mineralen en vitaminen te voeren, een goede opname is dan ook gegarandeerd. Ook geven LiquiHorse klanten vaak aan dat LiquiHorse merkbaar sneller werkt dan dat men een supplement in poedervorm voert.

Waaruit bestaat LiquiHorse

LiquiHorse bestaat uit volledig opgeloste mineralen en vitaminen in water en zuren. Hierdoor ontstaan er zogenaamde ionen die direct opgenomen kunnen worden. Er is geen energie nodig om de mineralen op te lossen en de concentratie in de producten om ook voldoende opname te hebben uit het product. Door met de vloeibare vorm zo goed mogelijk aan te sluiten op de transportprocessen in het paardenlichaam wordt de beste opname gewaarborgd. De mineralen gaan direct de cel binnen omdat ze opgelost zijn in water in ionische vorm. Door dat de mineralen in natuurlijke vorm (ionen) in het water en de zuren zijn opgelost is de verspreiding in het spijsverteringskanaal optimaal en wordt de opname gemaximaliseerd.

Paardenrantsoen in de praktijk

Wij krijgen dagelijks voerschema’s onder ogen van paardeneigenaren. Er worden dan vaak enkele elementen bijvoorbeeld vitamine E en Selenium gevoerd in poedervorm. Door enkele elementen te voeren worden de verhoudingen scheef getrokken, hierdoor kunnen gezondheidsrisico’s ontstaan.

Nadelen voeren van supplementen in poeder, brok of granulaat vorm:
  • Is energie nodig van het paard om het te kunnen oplossen
  • Kost het tijd en de mineralen en vitaminen blijven maar korte tijd in een paardenlijf
  • Verspreiden de mineralen en vitaminen niet voldoende in het paardenlichaam 
  • Is er een hoge dosering nodig om aan de behoefte te kunnen voldoen
  • Enkelvoudige mineralen en vitaminen kunnen zorgen voor een onjuiste mineralen- en vitaminebalans.
Voordelen LiquiHorse
  • Zorgt voor optimale verspreiding in het spijsverteringskanaal
  • Heeft ten opzichte van poeders een betere biologische beschikbaarheid
  • Is een compleet product en kan in 1 voerbeurt gegeven worden
Kortom je voert met LiquiHorse een complete vloeibare mineralen en vitaminen mix die effectiever en efficiënter voor jouw en je paard is.
 
 


| Meer