Waarom vloeibare mineralen en vitaminen voor paarden?

Vloeibare mineralen en vitaminen geven paarden maximaal rendement

Mineralen en vitaminen zijn onzichtbare maar onmisbare bouwstoffen die jouw paard gezond en actief houden. Mineralen en vitaminen zijn in vele vormen verkrijgbaar, bijvoorbeeld in krachtvoer of in (enkelvoudige) poeders, granulaten of chelaten. Wat zijn de voor- en nadelen? Uit welke vorm haalt jouw paard het beste resultaat?

Kun je het beste mineralen en vitaminen in poedervorm, granulaat, brok of vloeibaar voeren?

Alleen door de vorm zo goed mogelijk te laten aansluiten op de transportprocessen in het paardenlichaam kan de beste opname worden gerealiseerd. Daarvoor moeten we eerst kijken naar de belangrijkste factoren die de werking van mineralen en vitaminen bepalen. Daaruit blijkt: aanbieden is één ding…benutting is iets anders!


Maximale benutting bij complete mineralen en vitaminen

Een goede werking van mineralen en vitaminen staat of valt met de compleetheid en de onderlinge verhoudingen. Dit komt omdat het ene element afhankelijk is van één of meerdere andere elementen. Alleen in op elkaar afgestemde, onderlinge verhoudingen kunnen ze hun werk goed doen. Het verstrekken van enkelvoudige mineralen of vitaminen kunnen die delicate balans verstoren en juist gezondheidsproblemen in de hand werken. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een compleet mineralen- en vitaminemengsel.

Alle LiquiHorse producten zijn complete mineralen- en vitaminemengsels waarin de onderlinge verhoudingen en concentraties perfect op elkaar zijn afgestemd.

Snelle opneembaarheid van mineralen en vitaminen
Ook kunnen mineralen en vitaminen alleen worden benut als ze zich in het paardenlichaam bevinden en niet als ze in de mest of urine zitten. Je denkt nu misschien ‘ja duh, dat lijkt me logisch’. Maar wist je dat de mineralen en vitaminen in vaste of droge vormen, zoals poeder, granulaten en chelaten eerst in het paardenlichaam in water en zuren moeten worden opgelost voordat ze aan het proces van de vertering kunnen meedoen? Het oplossen kost het paard energie en het kost ook tijd. Omdat mineralen en vitaminen slechts een beperkte tijd in het lichaam kunnen verblijven, zal een deel onbenut het lichaam verlaten. Het is zaak om voor een supplement te kiezen waarin mineralen en vitaminen aanwezig zijn die zo snel mogelijk in het lichaam kunnen worden opgenomen.

De vloeibare mineralen en vitaminen in LiquiHorse zijn al opgelost in water en zuren. Doordat de mineralen en vitaminen in hun natuurlijke vorm (ionen) in water en zuren zijn opgelost, kunnen ze over een zo groot mogelijk oppervlakte in het spijsverteringskanaal worden opgenomen en direct worden benut. De mineralen en vitaminen gaan direct de cel in om zo hun werk te doen. Het kost het paard geen energie om de mineralen op te lossen en om te zetten. Een voorbeeld: de opname van magnesium in LiquiHorse is bijna 100%, terwijl dat in droge/vaste vorm slechts 15% is.

Meer resultaat en minder kosten bij gebruik van LiquiHorse
Veel LiquiHorse klanten geven aan dat ze met de LiquiHorse producten sneller resultaat zien dan bij supplementen in poedervorm en dat ze kunnen besparen op het krachtvoer. In plaats van krachtvoer voeren ze luzerne met lijnzaadolie en daardoorheen LiquiHorse. Op luzerne moet een paard veel kauwen. Het voordeel hiervan is dat er meer speeksel aangemaakt wordt en de zuurgraad (Ph) in de maag in balans blijft. Dit verbetert het verteringsproces en de opname van alle voedingsstoffen, ook uit ruwvoer. Hierdoor kunt u de hoeveelheid krachtvoer minimaliseren.

En dan nog iets: een gezond paard heeft minder vaak een dierenarts nodig. Ook dat scheelt in de portemonnee.  

De na- een voordelen van vloeibare mineralen en vitaminen op een rijtje

Nadelen voeren van supplementen in brok of in poeder- of granulaatvorm:

  • Kost energie van het paard om te kunnen oplossen
  • Een deel van de mineralen en vitaminen verlaten onbenut het paardenlijf
  • Een hoge dosering is nodig om aan de minimale behoeften te kunnen voldoen
  • Enkelvoudige mineralen en vitaminen kunnen zorgen voor een onjuiste mineralen- en vitaminebalans.

Voordelen LiquiHorse

  • Complete samenstelling in één dagelijkse dosering
  • Optimale verspreiding en snelle opname in het spijsverteringskanaal
  • Maximale benutting door betere biologische beschikbaarheid
  • Verbetert de vertering en zorgt ervoor dat het paard de voedingsstoffen van ruwvoer beter kan benutten
  • Maakt voeren van krachtvoer overbodig
Kortom; je voert met LiquiHorse een complete, vloeibare mineralen- en vitaminemix waaruit je paard maximaal rendement kan halen.