Bij een groot onderzoek in Nederland is vastgesteld dat bijna 25% van de paarden een tekort heeft aan magnesium. Een magnesium tekort kan zich onder andere uitten in een gestrest paard, gespannen spieren of spierrillingen.

Op deze pagina lees je meer over:

  • Paarden met magnesium tekort 
  • Goed opneembare magnesium
  • Ervaring LiquiHorse Relax
  • Magnesium voor je paard in opgeloste vorm

Wat doet magnesium voor paarden?

Magnesium is voor het paard een belangrijk element bij de werking van spieren. Een te laag gehalte aan magnesium bij paarden in het bloed betekent dat er vaak in het voer te weinig of slecht opneembare magnesium aanwezig is. Paarden kunnen bij tekort, magnesium uit hun skelet vrijmaken. Dit betekent dat de kwaliteit van het skelet achteruit gaat en dit is zeer onwenselijk. Daarom is het belangrijk dat de paarden over voldoende magnesium beschikken.

Paarden met magnesium tekort

Dagelijks voldoende magnesium beschikbaar stellen is het advies. Dit is nog niet zo eenvoudig. Als magnesium wordt aangeboden in combinatie met een calcium rijk rantsoen, dan concurreert de calcium met de magnesium en zal er minder magnesium door het paard worden opgenomen. Wij voorzien je graag van een voeradvies afgestemd op uw paard of pony. 

Goed opneembare magnesium
Een paard kan geen magnesium opslaan in zijn lichaam. Hij heeft het dus dagelijks nodig. Daarbij is niet elke magnesiumvorm voor het paard goed opneembaar. Vaak wordt magnesium in een slecht opneembare vorm aan het paard gegeven. Magnesiumoxide, de vorm waarin magnesium vaak aan krachtvoer wordt toegevoegd, lost pas op bij een heel lage zuurgraad. De zuurgraad in de paardenmaag is niet laag genoeg, waardoor deze magnesiumbron door het paard niet goed kan worden opgenomen. In LiquiHorse Relax zit een vloeibare magnesiumvorm die direct en goed opneembaar is door je paard.  

LiquiHorse Relax

  • bevat extra magnesium
  • is een vloeibaar en volledig supplement
  • is direct opneembaar voor je paard

Ervaring LiquiHorse Relax

Dressuuramazone Silke Kamphuis rijdt meerdere paarden die dagelijks LiquiHorse Relax krijgen."Enique en Guus krijgen beide dagelijks Liquihorse Relax. Vooral bij Guus merk ik veel verschil sinds hij LiquiHorse Relax door zijn voer krijgt, hij kon soms nog wel eens heet worden en wilde dan niet bij de les blijven. Nu hij LiquiHorse krijgt, is het negatieve randje van de heetheid eraf en kan ik de proeven netjes afwerken. Beide paarden houden de trainingen goed vol, hebben geen last van verzuring of spierpijn na een zware training. Ook blijven ze in de winter mooi in hun vacht en hebben ze een mooie glans." " Aldus het dressuur talent. 

Wil jij net als Silke een topfit sportpaard? Bestel dan LiquiHorse RelaxLees meer ervaringen van anderen op onze website

Magnesium voor je paard in opgeloste vorm

Het product LiquiHorse Relax is speciaal ontwikkelt voor sensibele paarden of paarden die gespannen zijn. In LiquiHorse Relax zit een hoger gehalte aan magnesium. Magnesium zorgt voor ontspanning van de spieren en minder aanmaak van het stresshormoon.

Dosering LiquiHorse Relax

Je paard heeft dagelijks 60 - 90ml LiquiHorse Relax per dag nodig naast kwalitatief goed ruwvoer en een minimale krachtvoergift. Een pony heeft voldoende aan dagelijks 30 - 60ml LiquiHorse Relax. 

Bekijk meer informatie en bestel LiquiHorse Relax direct online in 1 liter, 5 liter of 20 liter verpakkingen.