Nerveus paard, gespannen ruiter Is je paard nerveus, gespannen of gestrest? Weet je wat de symptomen van magnesiumtekort bij uw paard zijn? Wordt je als ruiter gespannen als het paard nerveus is?

Ruwvoeronderzoek en rantsoenberekening

U wil toch ook een ontspannen paard die tijdens de wedstrijd gericht is op de ruiter? U wilt toch ook dat uw paard geen mineralen en vitaminen tekort heeft? Voer dan dagelijks de gevraagde hoeveelheid mineralen en vitaminen in vloeibare vorm. Stem de gevraagde hoeveelheid af door ruwvoer te laten onderzoeken én een rantsoenberekening te laten doen. Laat u adviseren door voedingsdeskundige Jan van Benthem.

Voorkomen is beter dan genezen

De producten van LiquiHorse haken in op de dagelijkse mineralen en vitaminen behoeften van een paard. Om paardenziektes zoveel mogelijk te voorkomen, adviseren we 365 dagen per jaar te voorzien in de behoefte. In de praktijk merken we dat, op het moment dat een paard iets onder de leden heeft, er (tijdelijk) supplementen gevoerd worden. Hierbij wordt er vaak eerst naar het materiaal gekeken zoals het zadel en de ijzers. Echter veel lichamelijke problemen van een paard zijn herleidbaar aan de voeding die uw paard krijgt.

Mineralen, energie en eiwit voor het paard

Door uw ruwvoer te onderzoeken weet u precies wat er aan mineralen, EWpa (energie) en VRep(eiwit) in zit. Het ruwvoer is de basis van een paardenrantsoen. LiquiHorse geeft desgevraagd bij de producten een rantsoenadvies op maat. Dit advies wordt op basis van een ruwvoeronderzoek of regiogemiddelde, gewicht van het paard en arbeidsintensiteit berekend. De rantsoenberekening wordt gedaan aan de hand van de genoemde gegevens en een voedertabel van de CVB (centraal veevoederbureau).

Kenmerken magnesium tekort bij paarden

Kenmerken van een paard die magnesium tekort heeft zijn zenuwtrekkingen, spierrillingen, nerveus en gestrest. Bij een paard met de kenmerken van magnesium tekort en obv een tekort vanuit het rantsoen adviseren we het product LiquiHorse Relax. Hierin zit een hoger gehalte aan magnesium. Doordat de magnesium in LiquiHorse in oplossing is,  is het effect veel groter dan in poedervorm. Hogere gehalten aan beschikbaar magnesium zorgen ervoor dat het paard minder gespannen of nerveus is. Door de magnesium zal het paard:
  • Ontspannen zijn omdat magnesium zorgt voor ontspannen van de spieren
  • Minder nerveus zijn omdat het een rol speelt bij de prikkeloverdracht naar zenuwcellen
  • Een ontspannen paard zorgt ook voor een minder gespannen ruiter

    Mineralen en vitaminen voor paarden

Wilt u ook een ontspannen paard die aandacht heeft voor de ruiter? Voer dan dagelijks Liquihorse Relax. De LiquiHorse producten zijn direct via de webshop te bestellen. Heeft u vragen over het voeren van vloeibare mineralen en vitaminen van LiquiHorse? Bel 050 406 1254 of neem direct contact met ons op.

    22-04-2016 13:32     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.