Heb je een voeradvies aangevraagd? Dan wil je graag resultaat zien, want je kan niet wachten om je paard blakend van welzijn en gezondheid te zien rondhuppelen. Liever gisteren dan morgen, zeggen we dan. Toch zal het even duren voordat je verbetering kunt zien.

Lees hieronder waarom het soms goed is om even geduld te hebben.


Hoe snel zie je effect van een voerplan? Het is lastig om hier een eensluidend antwoord op te geven, omdat er individueel grote verschillen zijn. Het herstel van de mineralen- en vitaminebalans in het lichaam van een paard of pony is afhankelijk van vele factoren, waaronder: 
  • de conditie van het paard bij de start van het voerplan (o.a. leeftijd, gewicht, weerstand, vertering, etc.)
  • het probleem (ziekte, gedrag, etc.) waarvoor je verbetering zoekt
  • omgevingsfactoren (vrije beweging, training, voer en stalmanagement, etc. )
  • de grootte van de verandering die je doorvoert in het voerplan
 


Het zal een tijdje duren voordat de mineralen en vitaminen en de reserves in het lichaam zijn aangevuld, afhankelijk van de mate van achterstand. Zo zal een ouder of ziek paard langer de tijd nodig hebben om verbetering te tonen dan een fokmerrie of jong paard met een lichte mineralenachterstand.

Snel effect van nieuw voerplan en maatregelen voor jouw paard

Toch kunnen paarden en pony’s ons daarin verrassen. Met een klein verschil is soms een snel en groot verschil te zien. Lees hier bijvoorbeeld over moeilijk drachtige fokmerries die binnen een tijdsbestek van een maand wel goed drachtig werden.

Zoek je naar meer ontspanning bij je nerveuze paard of pony? Dan zal je sneller resultaat zien als niet alleen het voerplan maar ook omgevingsfactoren verbeterd kunnen worden.

Als je alleen overschakelt naar een ander mineralen- en vitaminemengsel, dan zal de verandering anders verlopen dan als je zowel ruwvoer als de mineralenvoorziening verandert. Hoe snel en hoe groot die verandering is, is mede afhankelijk van de conditie van het paard.

Let op: verspreid grote rantsoenveranderingen (zoals grote wisselingen in ruwvoer of de overgang van weide naar stal) over meerdere dagen of zelfs weken. De spijsvertering van je paard kan dan geleidelijk omschakelen. Snelle, grote veranderingen kunnen verstoringen in de darmflora en zelfs koliek en andere gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.

Met LiquiHorse kans op sneller effect en beter resultaat

Veel LiquiHorse klanten geven aan dat ze met de LiquiHorse producten sneller resultaat zien dan bij supplementen in poedervorm en dat ze kunnen besparen op het krachtvoer. De kracht van de LiquiHorse producten is dat mineralen en vitaminen zich in de oorspronkelijke vloeibare vorm bevinden. Hierdoor verspreiden de elementen zich over een groter oppervlakte in het spijsverteringskanaal en worden ze vele malen sneller en beter opgenomen en benut door het lichaam dan mineralen en vitaminen in poeders en krachtvoer.  

Ook zijn de LiquiHorse mengsels compleet. Dat betekent dat de mineralen en vitaminen allemaal in de juiste onderlinge balans vertegenwoordigd zijn. Daar kan jouw paard elke dag het beste rendement uit halen.

Persoonlijk voeradvies voor jouw paard

Het is duidelijk dat alleen een individueel voeradvies de meeste vruchten zal afwerpen. Voeradviseur Jan van Benthem maakt graag voor jou een vrijblijvend voeradvies dat afgestemd is op de speciale behoeften van jouw paard. Vraag dit advies kosteloos nu aan! Want hoe eerder je begint, hoe eerder je het effect ziet bij jouw paard.
Heb je je paard vloeiend in balans? Hou het zo en geniet van een paard dat 365 dagen per jaar fit is!


| Meer